Stoppen med ny triumf - gøy å spille fotball igjen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 22. Aug 2021

Etter halvannet år er breddefotballen i gang for fullt, og Stoppens menn i 4. divisjon har fått en flying start med to seire og et tap.

- Det er skikkelig moro å være i gang igjen, forteller målskytterne Matias Røed (18) og Julian Falch Milde (26).

 Tekst/foto: Geir Johannessen

Stoppen sesongåpnet med 2-1 seier mot Konnerud på eget kunstgress, mens det ble 0-2 tap for Kongsberg på bortebane (gress). Fredagskveld ventet så Jevnaker på motsatt banehalvdel på hjemmebane, og det ble en ny opptur for lierlaget som i løpet av to minutter knallet til med nettsusere.

Julian Falch Milde satte gjestenes forsvar på prøve da han etter 18 minutters spill plasserte ballen forbi en sjanseløs siste skanse. En psykologisk viktig scoring for Stoppen.

Da er det god grunn til å slippe jubelen løs. Bare få minutter etterpå er det så juniorspilleren, Matias Røed sin tur til å gjøre Jevnaker-forsvaret til statister.

Han feide forbi to oppassere og fant nettmaskene på utmerket vis, uten tvil en flott enmannsprestasjon.

- Jeg fokuserte på å sette ballen til side for keeperen, og det lyktes jeg med. Gøy å score mål og vinne kampen, stråler 18-åringen.

Jevnaker hadde grepet på spillet det første kvarteret, men spillerne ble overrumplet da Stoppen smelte inn to kjappe nettsusere. Bedre ble det ikke like før pausesignlaet  lød da gjestenes midtstopper, Martin Andersen-Gott satte ballen i eget nett. Det skjedde etter at Julian Falch Milde var på farten på ventstrekanten, og sendte i veg et innlegg som endte med at ballen forandret retning og suste inn mellom stengene. Dermed en trygg 3-0 ledelse da spillerne tok velfortjent hvile.

 

Seks poeng

2. omgang ble uten scoringer for hjemmelaget, mens gjestene fra Hadeland fikk sitt trøstemål fra straffemerket helt på tampen av kampen.

- Alle seire kommer godt med, og vi har fått en solid start på sesongen, forteller hovedtrener, Lars Granaas etter 3-1 triumfen mot Jevnaker.

- Vi har trent godt i hele korona-perioden, men er selvsagt usikre på nivået på motstandernes mannskap. I denne matchen skaper vi sjanser, scorer to raske mål og får den roen vi trenger. Det er mange unge spillere på laget vårt og de aller fleste har tilhørighet til Lier. 

Granaas er ikke i tvil om at Stoppens filosofi er å satse på de unge talentene som er i bygda.

- Vi satser på og følge godt opp lokale unggutter som kan ta steget videre, mener sjefen på sidelinjen. Han har hovedansvaret for troppen, men har god assistanse av Thomas Røed og Harald Johannessen.

Når det gjelder resten av sesongen 2021 så har Lars Granaas følgende spådom:

- Vi satser på å etablere oss på øvre halvdel av tabellen, så får vi se når opptellingen av poeng er i boks

PS! Neste duell i 4. divisjon for Stoppen er mot Birkebeineren og den spilles på gress fredag 27. august kl: 19.00 

Røed i ferd med å sette inn 2-0 skåringen


0 Kommentar

Torsdag starter Stoppen SK Telenor Xtra FFO opp

Postet av Stoppen Sportsklubb den 17. Aug 2021

Torsdag starter vi opp med FFO igjen. Over 250 spillere er meldt på fra august. Det er ny rekordpåmelding for vår FFO. Nye rekorder på deltagere har vi også hatt på TINE fotballskole og fotballskole ekstrauke i august, så det gror godt i barnefotballen. Spesielt gledelig er det å se at vi har fått med mange jenter i år. 

Nytt av året er det også at vi får med spillere fra Sylling og Oddevall skole. Det gleder vi oss veldig til.

På tross av rekordpåmelding så har vi fortsatt noen ledige plasser i enkelte kull. Sjekk ut linken for å se om det er plass:

https://www.superinvite.no/#/invitation/5c16b0d099fd16c49462fb3c951b3ebf

Ønsker dere en prøvetime for barnet deres tar dere kontakt på FFO@stoppensk.no. Vi kan dessverre ikke ha prøvetimer dager der årskullet er fullt.

Er dere fra Sylling eller Oddevall og ønsker å være med på dette kan dere sende mail til samme adresse.

Vi er klare for ny sesong. Dette blir gøy!


0 Kommentar

Aktivitetskveld for 2015-spillere fra Hegg skolekrets onsdag 9.juni

Postet av Stoppen Sportsklubb den 6. Jun 2021

TIL DEG SOM SKAL BEGYNNE PÅ HEGG SKOLE I HØST


Har du lyst å være sammen med gode venner, drive aktivitet, og ha det gøy?

VELKOMMEN TIL AKTIVITETSKVELD!! 

Fotballbanen på baksiden av Hegg skole 

Onsdag 9.juni klokka 18.15-19.15

Høstens førsteklassinger på Hegg skole, både gutter og jenter

Vi vil ha med både deg og foreldre på laget!

  • Kjente Leker
  • Moro med og uten ball
  • Ta gjerne på t-skjorta du fikk da vi var på barnehagebesøk hos deg

NB: skal ditt barn begynne på Gullaug skole? Send en mail til Ragne Indresæter. Hun er allerede i gang med allidrett. Hun vil ha deg med på laget. Ragne.i@hotmail.com 0 Kommentar

Seniortreff onsdag 9.juni

Postet av Stoppen Sportsklubb den 27. Mai 2021


Stoppen Sportsklubb har startet opp et nytt prosjekt vi har kalt «På lag med den eldre delen av befolkningen». Prosjektet er et samarbeid med Stiftelsen Dam. Prosjektets mål er å skape treffpunkt på klubbhuset vårt for aldersgruppen 65+.  

Pandemiens konsekvenser for det enkelte mennesket er fortsatt krevende å spå, men en del forskning og undersøkelser tyder på at mange eldre har følt på ensomhet og isolasjon det siste året. Mange eldre har hatt svært lite besøk fra sine nærmeste. Vi vet at mange eldre har små nettverk fra før. Da kan de negative konsekvensene bli store for den enkelte.   

Prosjektet vårt skal legge til rette å skape en god og trygg møteplass der de eldre kan være sosiale. Vi ønsker også å tilby innslag av fysisk aktivitet. Vår målsetting er at eldre som opplever isolasjon, ensomhet og utenforskap i livet sitt skal ha en møteplass å komme til. Her skal de få mulighet til å bygge nye relasjoner med andre.  

Vi har også et stort fokus på at alle deltagerne skal møtes med omsorg og empati. For deltagere som har lyst til å være med er det verdt å merke seg at det er ingen krav om innmelding i klubb, og at dette tilbudet er helt gratis for deltagerne.  

Vi har et mål om å ha et ukentlig onsdagstreff fra 10:00-11:30. Deltagerne som ønsker å være med kan bli hentet i minibuss hjemme hos seg selv. Disse blir kjørt til Stoppen Sportsklubb sitt klubbhus der det vil bli servert noe å bite i. Etter lunsjen vil vi sette i gang aktiviteter som skal bestå av lavterskelaktiviteter, sånn at alle deltagerne kan være med og føle mestring.  Ta kontakt med Thomas Bakken på tlf 90176365  eller Thomas.h.bakken@stoppensk.no ved behov for henting.

Eksempler på aktiviteter skal være gåturer med og uten staver, yoga på klubbhuset og enkle styrkeøvelser med bruk av strikk og manualer. Når aktivitet og lunsj er over, så kjører vi deltagerne hjem til seg selv 11.30, slik at alle er tilbake igjen til ca. klokka 12.00.  Slik vil et onsdagstreff foregå hos oss. Vi ønsker å legge inn fire ekskursjoner med minibussen. Turer til Drammen, omvisning Marienlyst stadion, Bragernes kirke, kan være eksempler på dette. Dette ønsker vi å tilby for å skape enda sterkere sosiale bånd mellom deltakerne våre.


0 Kommentar

Sportslig leder: Politikerne svikter ungdommen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 26. Mai 2021

Jeg må bare få sagt det. Frustrasjonen er enorm.  

I denne pandemien vi er i synes jeg styresmaktene har sviktet idretten. 

Frykten for smitte har trumfet alt og det får konsekvenser.

Idretten betyr mye for mange. Veldig mye. Mangelen på idrett får fysiske og psykiske følger. Det vet vi som jobber med dette. Spillere som har vært superivrige slutter å trene fordi de ikke lengre har noe å se frem til. Spillere slutter i hopetall. Spesielt ser vi det i de sårbare årene fra 15-19 år. Det er svært uheldig.

Søk opp psykisk helse + FHI på nett. Eller psykisk helse + Nakstad. Eller psykisk helse + Guldvog. Dere skjønner hva jeg mener. Faktisk snakker ingen av disse om psykisk helse under pandemien. De har kun hatt fokus på å stoppe smitte. Kan man virkelig ikke tenke flere tanker samtidig? 

 Nå skal det sies at jeg fant noe da jeg søkte på Guldvog og psykisk helse. Han la nemlig frem en rapport som viste følgende: 

" – Unge voksne opplever å ha mistet mye det siste året. I alt oppgir en av tre, 29 prosent at deres psykiske helse har blitt dårligere det siste året, sier Guldvog.

For de yngste gruppene som er spurt i undersøkelsen svarer imidlertid hele 54 prosent at deres psykiske helse har blitt dårligere, mens 52 prosent i aldersgruppen 25–34 år oppgir det samme. "

Idretten kan hjelpe på unge menneskers psykiske helse, men myndighetene lar fortsatt ikke breddefotballen, les seniorfotballen, spille kamper, ikke engang vanlig trening er lov. Helsemyndighetene er ikke redd for smitte i selve spillet, men pølsekøer og at at man reiser over kommunegrenser.  På tross av forskning som viser at det er lite smitte og at breddefotballen er åpen i de fleste andre land, velger Høie og Raja å stå på sitt. Med den eneste begrunnelsen av at man kan ikke åpne opp alt samtidig, eller Høie sitt siste bidrag: Alle kommer til å blåse i en-meteren hvis breddefotballen får åpne opp. Forventer Høie virkelig at alle plutselig skal oppføre seg som at smitten er borte?

Breddefotballen har vært steng siden pandemien begynte. Hvordan kan da regjeringen vite hvordan smitten vil være når de aldri har prøvd å åpne den opp?  

Nå kan man endelig spille kamper igjen i barne- og ungdomsfotballen. Det vil si innenfor kommunegrensene. Det er jo helt topp for Drammen kommune, som har lag fra Svelvik til Vestfossen, men for Lier er det helt tragisk. Ungdomslagene våre er satt opp med kamper mot hverandre eller av og til ett Lier IL-lag. Siden det er så få lag å spille mot er det ikke nivådelt. Våre a-lagsspillere herrer som holder junioralder skal spille kamp mot et Lier-lag som i utgangspunktet skal spille 2. divisjon junior. Blir feil for alle og motivasjonen helt borte.

Et lag i barnefotballen tapte med over 20 mål i dag. I neste kamp møter de samme motstander. Hvor lenge spiller de fotball?

Vi kan ikke reise over kommunegrensa for å spille kamp, men ellers i samfunnet er det ingen begrensninger på å dra til Drammen. Vi kan fint dra med et Stoppenlag og  møte et Konnerudlag på McDonalds eller Gulskogen uten at noen løfter en finger, men å spille en kamp på Konnerud Idrettspark er fyfy.

Jeg fatter det ikke.

Ber på mine knær om at lokalpolitikerne tar til vettet og lar oss få spille mot Drammenslag.

Når det gjelder seniorfotballen hjelper det ikke med bønn. Det har blitt en prinsippsak for regjeringen. Den eneste muligheten jeg har til å nå ut til de er gjennom stemmeseddelen min mandag 13.september. Den går ikke til regjeringspartiene. Det er helt sikkert.


mvh

Kristian Bye-Andersen

Sportslig leder Stoppen SK0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline