Hønefoss BK - Stoppen SK 1-0 i J19 NM Kvalik finale

Postet av Kristian Bye-Andersen den 29. Apr 2016

Årsbeste spillemessig, en solid laginnsats tross 1-0 tap!

Tirsdag kveld dro J19 laget til Hønefoss for å spille avgjørende NM kvalik finale.

Kampen ble i lange perioder spill mot et mål, men ballen ville ikke i mål.

”Vi styrer kampen i store perioder i første omgang, og hele ander omgang. Spillemessig så gjør vi det vi skal, men vi klarer ikke få ballen i mål. Vi har et skudd i tverrliggeren, Hønefoss redder på streken, bommer to ganger alene med keeper og er snytt for et straffespark. Klart dette er frustrerende, også når Hønefoss treneren kårer sin egen keeper til banens beste, oppsummerer trener Lasse Paulsen”

Stoppen jentene får kampen i sitt spor fra første spark på ballen. De er flinke til å forvalte ball, bruke rom og angripe på den måten som de skal. Etter 12 minutter er det midlertidig Hønefoss som tar ledelsen 1-0 på en corner. Jentene står litt med lua i hånda i egen sone og markering blir ikke fulgt. Etter skåringen så er Hønefoss litt mer med i kampen, men det er fortsatt Stoppen som har mest ball. Mot slutten av omgangen skyter Maria i tverrligger, og rett før pause redder Hønefoss keeper mesterlig når Sofie kommer igjennom alene.

I pausen snakkes det om hvordan jentene skal gjenskape første omgang, men med litt høyere balltempo. Jentene selv snakker om hvor moro det er å virkelig få til å spille sitt eget spill, men at det mangler litt på kommunikasjon. ” Vi må skru til skruen et hakk til, øke presisjon på pasninger, intensitetforflytninger uten ball for å skape enda mer rom å angripe i, avslutter Lasse før jentene entrer banen for andre omgang”

Andre omgang blir totalt dominert av Stoppen. Hønefoss kommer på et par kontringer, med Oda i buret har full kontroll på de avslutningene som kommer. Fremover så er jentene tålmodige med ball, bearbeider Hønefoss for å skape rom, og Hønefoss blir lavere og lavere på egen banehalvdel. ”Dessverre så er vi litt for unøyaktige når vi skal avslutte, noe som gjør at Hønefoss sin keeper redder det meste av avslutninger som kommer, avslutter Lasse praten i garderoben med” Da har han fortalt alle jentene hva de mestret igjennom kampen, og krever også at denne innstillingen og innsatsen må bli standarden på trening fremover.

Allerede torsdag kommer det en ny kamp. Da er det serieåpning for J19 borte mot Åssiden.