Stoppen SK - Vålerenga 2 1-3

Postet av Kristian Bye-Andersen den 4. Mai 2016

Søndag ettermiddag tok Stoppen damene i mot Vålerenga 2 til 3. Serierunde i 2. Divisjon. Vålerenga kom med 11-0 i målforskjell og var favoritter før kampen.

I garderoben før kampen gikk hovedtrener Lasse Paulsen igjennom kampplanen, og jentene virket veldig fokuserte. Jentene skulle ligge i lavt press med korte avstander og nøkkelen her var, vilje og innstilling til hardt arbeid! Hjemmelaget starter med ballen, og for en start det skulle bli. Jentene går direkte i angrep og Caroline skaffe frispark ute på siden. Anna Palm skrur frisparket inn i boksen hvor Maria Toverud timer perfekt og sender hjemmelaget i ledelsen 1-0 før det var spilt 1 minutt! Herifra og ut ble det en forsvarskamp for jentene frem mot pause. Vålerenga hadde klart mest ball, men slet med å skape målsjanser. ” Vi ligger akkurat som vi skal, og frustrerer Vålerenga. De skaper ingenting på oss i første omgang og jentene jobber som løver, oppsummerer Lasse etter første omgang”

I pausen snakkes det mye om hvordan de skal gjenskape det de presterte i første omgang. Jentene kjente at de hadde løpt mye, men de svevde på adrenalinet som første omgangen hadde gitt.

Vålerenga kom ut i et forrykende tempo i andre omgang. Allerede etter 5 minutter kommer den første målsjansen når de bommer på åpent mål. Etter 60 minutter sitter den for bortelaget. Målet kommer etter et frispark som skytes i nærmeste hjørnet fra skrått hold. Etter 69 minutter sitter den for bortelaget igjen. Venstrekanten drar seg innover i banen og dundrer ballen i tverrligger og ned helt borte ved krysset og dommeren dømmer ballen over streken til ville protester fra hjemmelagets spillere. Jentene fortsetter å kompakt i presset også i hele andre omgangen og får to gode muligheter på stillingen 1-2. Først ved et frispark som Maiken slår langt opp og som Caroline E får vippet videre igjennom mot Sofie. Keeper kommer ut og feilberegner ballbanen totalt, men en Vålerenga spiller får klarert på streken. Ligger etter kommer Anna Palm igjennom på en kontring, drar seg inn mot midten fra venstre, men avslutningen stryker tverrligger. Etter 84 minutter kommer spikeren i Stoppen kisten. Vålerenga trer seg nydelig igjennom med høyt og tempo og alene med Oda settes ballen kontrollert i mål.

” Vi taper kampen mot et veldig godt lag, men viser at vi kan mestre et lavt press og frustrere motstanderen i lange perioder. Dette skal vi ta med oss i sekken som en stor del av utviklingen vi har hatt i det siste", avslutter Lasse med før han går i garderoben for å takke jentene for kampen.

Neste kamp for damene er førstkommende søndag hjemme mot Fjellhamar. Kampstart er kl. 15.00 og vi håper så mange som mulig tar turen til Lier stadion for å støtte damene!