Også J02 er klare for kvartfinale i Adidas cup

Postet av Kristian Bye-Andersen den 23. Jun 2017

Søndag 11.juni spilte J02 sin 1/8 finale i Adidas cup mot Lørenskog. Lørenskog som hadde med seg en tropp av sine beste spillere med flere kretslagsspillere, spillere tatt ut på landsdelsamlinger og Statoil Talentleir. De var ubeseiret hittil i Adidas cup og i J17 serien i Akershus, så vi visste det var knalltøff motstand. De siste treningsøktene hadde vi kjørt litt ekstra fokus rundt forsvarsarbeid.

Jentene var spente, men hadde bestemt seg for å gi alt fra første sekund i kampen og helt til dommeren blåste i fløyta etter 80 minutter. I første omgang styrer Lørenskog en del av spillet, men Stoppen er absolutt best i begge ender av banen. Vi er effektive foran mål og det står 3-0 til Stoppen etter første omgang, i en omgang som har vært jevn. Silje scorer ekte hattrick.

Andre omgang fortsetter Lørenskog å styre en del av banespillet, men vi ligger kompakt i forsvar og slipper Lørenskog til få sjanser. De få sjanser som kommer forbi vårt forsvar tar keeper Hannah seg greit av. Midtveis i omgangen øker vi til 4-0 etter selvmål - glimrende slått corner av Marte som blir vanskelig for Lørenskog å få ryddet unna, så vi noterer mål til Marte på den. Jentene viser en imponerende kvalitet over hele banen – gode pasninger, oppofrende spill i forsvar, midtbane som er overalt og gode i presshøyden og en angrepsrekke som stresser Lørenskog og stadig vekk sklir igjennom og scorer mål. Kort sagt – årets beste kamp.

Da er det kun 8 lag igjen i Adidas cup og det blir spennende å se hvem vi møter.

Jenter 02 har hatt en meget bra vårsesong. Ubeseiret i J01 serien i 1.divisjon (interkrets) og 2.plass i 9er serie i J01. Vi har også spilt NM kamper hvor det har vært flere fra J03 som har bidratt veldig bra på banen. Her gikk vi greit videre fra Buskerud kvalifiseringen med 3 seire og 1 tap og møtte Ørn Horten i 1.runde i regional kvalifisering. Jentene var forberedt på tøff motstand og tente på å gjøre en bra jobb. 1-0 etter 3 minutter og deretter raser det videre inn mål i et tempo som gjorde av vi trenere slet med tellingen. Til slutt var det 8-0 seier og videre til 2.runde i NM. Målscorere: Marte (2), Elise F (1), Silje (3), Stine (1) og Kaja (1). Nok en solid kamp av hele laget.

NM runde 2 i regional kvalifisering ble spilt søndag 18.juni og her møtte vi Flosta fra Agder krets. De hadde blant annet en spiss som er tatt ut på J15 landslag så vi visste dette vil bli nok en knalltøff kamp. Jentene gjør en veldig god kamp i varmen på Lier stadion mot 1 år eldre spillere. Flosta er hakket litt tøffere i dueller og flinke til å være tett opp i oss og forstyrre oss når vi prøver å sette i gang vårt spill. Vi går opp til 1-0 ledelse ved Silje, men Flosta svarer og reduserer til 1-1 i slutten av første omgang på fin prestasjon av kantspilleren deres. I andre omgang øker Flosta til 2-1 når spissen kommer alene igjennom. På slutten av kampen kjører Stoppen kampen for få utligning og ekstra-omganger, men ballen vil ikke i mål. Kampen ebber derfor ut i 2-1 seier til Flosta som dermed er videre i NM. Vi gratulerer Flosta og ønsker lykke til videre.

Men en imponerende innsats av Stoppen som med reint 02/03 lag har gjort mange gode kamper mot 1-2 år eldre spillere og var nære på å gå videre i NM og være blant de 16 beste lagene i Norge. Dette har gitt mye verdifull læring og neste år satser vi på at vi går enda litt lengre i NM.

Nå gleder vi oss til Norway cup og forhåpentligvis interkretsspill mot andre gode lag fra Telemark og Vestfold og ikke minst kvartfinale i Adidas cup etter ferien.