Postet av Stoppen Sportsklubb den 20. Apr 2018

Torsdag kveld var det seriestart i årets 4.divisjon og Stoppen skulle møte ROS som rykket ned fra 3. div i fjor. Helt siden det i vinter ble besluttet at Stoppen sine 2002 jenter skulle danne det nye damelaget i Stoppen har alle som følger laget gledet seg til denne dagen.

Laget har trent godt i vinter og hatt en bra oppkjøring med treningskamper og Drammenscup, men det var fortsatt knyttet mye spenning til seriestarten.

Tøff start

Det ble en tøff start de første minuttene og ROS damene hadde helt klart bestemt seg for å gi Stoppen jentene en tøff match. Men etter å ha ridd av den første stormen tok Stoppen over og i det 26. min kom en fortjent scoringen fra Silje Nygård.

Stoppen fortsatte trykket og var nære på å sette en til før pause, men gikk i garderoben med et lite smil om munnen. 1 – 0 etter 45 min i første damekamp.

Friske bein

I pausen hadde en godt fornøyd trener, Per Arne Austad, gitt jentene videre tro på det de har trent på i hele vinter og vår. Fortsette å tørre, fortsette å trille ball og «løpe rundt» ROS jentene.

2. omgang startet der 1. omgang sluttet og Stoppen hadde helt klart ikke tenkt å slå seg til ro med 1 – 0. I perioder eier jentene midtbanen og med et konstant press fra angriperne bryter Ása Fjalarsdottir i det 56. min igjennom fra midtbanen og helt inn i 16 meteren. Alene med keeper plasserer hun ballen sikkert ut mot venstre stolpe og 2 – 0 er et faktum.

Det er nå tydelig at jentene virkelig har fått tro på egne ferdigheter og samtidig som ROS jentene begynner å bli litt slitne fortsetter Stoppen trykket.

Gjentatte ganger kommer vi igjennom på kantene og både Hanne Westerlund og Marte Skinnemoen viser hva de er gode for, men ballen vil ikke i mål.

Stoppen sin spiss, Silje Nygård, har fortsatt mye futt i beina og hun jager ball etter ball og tar alle løp. I det 68. min får hun endelig uttelling for innsatsen og med keeper på halvdistanse vipper hun ballen enkelt over og stoppen leder 3 – 0.

Spennende slutt, men aldri farlig

Etter det tredje målet bestemmer ROS seg for å stå litt høyere, gå litt tøffere inn – de skal ha mål.

Men en solid forsvarsrekke og noen gode inngriper av Stoppen keeper, Hannah Martes Mayer, hindrer ROS i å score. Selv med 3 – 0 er det litt usikkerhet, men etter hvert som klokka går er det helt klart at dette tar Stoppen hjem.

I de siste minuttene styrer Stoppen kampen igjen og i det 90. min får Stoppen corner.

En perfekt corner fra Skinnemonen treffer en jagende Nygård på hodet og sluttresultatet er klart. Stoppen sitt nye damelag har vunnet sin første seriekamp 4 – 0.

Trener Per Arne Austad som kom inn i vinter var sammen med «pappa trenerne» meget godt fornøyd med jentenes innsats. «Utrolig moro å se hvordan jentene tar tak i kampen og har troen på egne og lagets ferdigheter. Vi har vært litt spente på denne første kampen, selv om resultatene i vinter og våres har vært bra. Nei, jeg er så utrolig stolt av jentene i dag, dette fortjente de» sier Per Arne etter kampen.

Solberg borte i neste kamp

Neste kamp spilles fredag 27. april kl. 19.00 på Solberg kunstgress. Solberg blir trolig en tøff motstander etter at de også vant sin første kamp, 4 - 0 mot Kongsberg.

Men inntil det motsatte er bevist lader laget opp til en ny seier!