Luke 3 - Damelagets historie fra 1991-2007

Postet av Stoppen Sportsklubb den 3. Des 2018

Etter forrige jubileumsskrift i 1991 ble jentefotballen til senior damefotball i 1992 med Tore Kristiansen som leder Jon Dahlstrøm som trener med hjelp av Vidar Sollmann og Ole Jonny Rotefoss. Stammen i laget besto av de samme spillerne fra juniorlaget i 1991 og de startet i 5. div(som i dag er 4.div). Den gangen var det mange lag i Buskerud, men dette vedvarte ikke. Lier vant serien og Liungen kom på andre plass dette året. Da Lier trakk sitt lag i senior damer 1993, tok Liungen plassen. Jan Ausland overtok som leder, og hovedtrener dette året var Jon Dahlstrøm med hjelp av Tor Harald Pettersen og Alf Christian Hennum. Det ble en spennende sesong med kamp til siste serierunde hvor Liungen trakk det lengste strået og slo Bingen på målstreken. Dermed ble det 3. div. spill i 1994 hvor vi skulle møte lag fra Oslo, Buskerud, Oppland og Telemark.   

Fotballstyret ved leder Inge Aasen besluttet og engasjere en lønnet trener med bra kompetanse, og valget falt på en ung trener(25 år) fra Solbergelva som het Leif Arne Johansen(nå Berget). Han hadde trenererfaring fra Konnerud sitt damelag årene før og hadde kjennskap til spillere i Buskerud som kunne heve lagets kvaliteter for 3. divisjon, så derfor kom nye spillere til klubben fra Lier, Huringen og DBK.  

Det ble ett aldri så lite sjokk for jentene fra første trening vinteren 1994 da Leif Arne satt en ny standard. Laget besto av spillere som hadde vært med noen år som Ingunn Sørum, Marianne Holmquist, Elisabeth Fjeld, Elisabeth Olsen, Hanne Kristiansen, Stine Ausland, Marte Tandberg, Lotte Westhoff, Camilla Nilsen, Silje Hennum, Marit Langerud, Elin Rotefoss Ellen Skaug, Ingeborg Sæther fra Lier IL, Kjersti Sundnes fra Huringen og Kristine Kirkeng fra DBK. Kristine kom inn i klubben og satte et preg på løpetreningen, hun var kondisjonssterk og hadde et meget strekt vinnerinstinkt. Dette var med på å heve nivået på treningsverdagen og man kunne se at alle etter hvert «orket» mer på treningsfeltet. Vi spilte treningskamper mot bl.a. Holeværingen og Røa for å kjenne på nivået, og når serien startet så greide vi oss relativt bra. Sommerferien ble brukt på turnering i Spjald i Danmark, hvor vi vant hele turneringen og vi ble bedre kjent med hverandre. Det ble færre klubber i Buskerud FK i 1994, men noen lag var igjen og de var ganske gode, som bl.a. Holeværingen, Vestfossen, Skrim, Bødalen og Bingen. Serien startet med bortekamp mot sterke Snøgg på Notodden og det endte med tap. Seriemotstanderne var spredt mellom Buskerud, Telemark, Oppland og Oslo, så det ble en kun en busstur til Dokka mot Nordsinni fordi Lom i Gudbrandsdalen trakk laget før feriestart. Det ble ofte privatbiler til bortekamper og mange foreldre var ivrige og stilte opp som sjåfører og supportere. Lokal oppgjørene mot Vestfossen var høydepunktene dette året da de gikk for å være best i Buskerud. Dette gjorde vi noe med, og etter denne sesongen var det aldri noen tvil om hvem som var best i Buskerud. Sesongen endte med 5. plass i serien og alle var klar for neste sesong og for å trene mer og oppnå bedre resultat. Ingunn Sørum ble toppscorer med 18 mål i serien. 

Før sesongen 1995 hadde spillergruppa fått nye spillere fra Lier, Mjøndalen, og Bødalen. Leif Arne trigget klubben til å heve målsettingen og hadde nå en plan på og hente enkeltspillere som var gode nok for å bidra til et mulig opprykk til 2. divisjon(nåværende 1.div.) på sikt. Vi fikk bl.a. spillerne Ellen Solberg(MIF), Linda Moen(MIF), Linda Doull(MIF), Ingeborg Sæther(Lier IL) og keeper Mette Andersen(MIF). Tore Kristiansen stilte opp som keepertrener denne sesongen. Hans erfaring som tidligere keeper i ODD var god å ha på feltet. I 1995 startet også klubben et lag i dame/jr, og dette var med på å øke rekrutteringer til et annet nivå. Det skulle vise seg at flere av disse spillerne skulle spille A-lagskamper allerede i 96 sesongen. Ferien dette år ble også brukt til cup i Danmark og nå ble det også med mange foreldre, det var sosialt og hyggelig selv med tap i finalen. Det ble en ny utfordring sesongen 1995 med mange nye lag i serien, med lag fra Buskerud, Østfold, og Oslo. Lag som Ås, Gresvik, Rolvsøy ble nye bekjentskaper. Det ble oppturer og nedturer men vi endte som nr. fire i serien og Ingunn Sørum ble toppscorer med 28 mål. 

Sesongen 1996 kom spillere som Synne Werner(ÅIF), Hege Horsrud og keeper Lise Hølen(begge fra Bingen), og målsettingen var opprykk til 1. divisjon, Vi hentet også spillere fra egen juniorgruppe som Ragnhild Andersen, Jeanette Kristiansen og Trude Hennum. Leif Arne fikk med seg Bjørn Julseth som hjelpe/keepertrener denne sesongen. I tillegg fikk vi inn Kari Fjeld og Bjarne Sørum i støtteapparatet som hhv. lagleder og materialforvalter. Laget planla også en turnering i Verona i juli som en ekstra gulrot for all trening på Stoppen grus i den sure vinterkulda. Serien startet ok og de største utfordrerne denne sesongen var Skeid og Eik, og vi ledet serien til ferien med ett poeng foran Skeid. Sommerens høydepunkt var bussturen til Verona for å spille Italia cup med lag fra 10 nasjoner og tre verdensdeler. Det startet ikke helt bra med busshavari i Asker allerede, men dette løste seg med ny buss, og turen ble gjennomført og vi var borte i åtte dager. Vi kom til finalen, og den ble spilt på nye VM arenaen Verona stadion. Vi tapte på straffespark, men fikk en kjempefin premie som står på klubbhuset den dag i dag. Høstsesongen ble tett og spennende og ble ikke avgjort før vi slo Falk 3-1 i siste seriekamp på Sjongslunden i Horten, og vi ble serievinnere med et poeng foran Eik og opprykk til 1.div. Det ble jubel og fest denne søndagen, og vi feiret på «Børsen» til den stengte tidlig mandag morgen. 

I 1997 fikk vi enda en trenerresurs, og det var Kari Nielsen som tidligere A-landslagsspiller og mangeårig trener for Askers A-lag kvinner hadde enormt med erfaring. Hun kom i tillegg til Leif Arne som fremdeles var hovedtrener med Bjørn Julseth som assistent. støtteapparatet var det samme, men det kom nye spillere som Charlotte Granlund(Graabein), Renate Kristensen (Åssiden), Linda Olsen(MIF), Terese Solbakken(Bekkelaget) og Anne Elisabeth Eskerud (Asker SK) U-19 landslagskeeper. i tillegg fikk vi med Kari Nielsen fra Asker som spillerutvikler. Alt dette var viktig for å holde oss i 1. div. på kort sikt og for å jobbe videre mot nye mål. Vi laget et mål program for kvinnefotballen i klubben noe som ble avklart med leder Elisabeth Lohne, og vi engasjerte en resursperson fra et coaching firma som het Totalkonsult ved daglig leder Elling Finnanger fra Trondheim. Detter var en person Leif Arne hadde god erfaring med gjennom sitt daglige arbeid i Nor Cargo. Han var på klubbesøk fire ganger i løpet av våren og høsten og coachet spillerne med tro på å nå toppserien innen tre år. Dette ble et vellykket prosjekt hvor 10 av jentene var villig til å trene nok og ofre fritid for at det skulle være mulig. Klubben måtte også heve kompetansen innenfor administrasjon og ledelse. To av klubbens ledere i fotballgruppa, Inge Tveit og Jan Ausland tok vinteren 1996/97 Leder 2 kurs i regi av NFF for å øke denne kompetansen. Vi fikk i løpet av sesongen på plass et sponsorutvalg som skulle skaffe penger til satsingen, og dette medførte også at vi fikk mer penger. Bl.a. en stor avtale med Toyota Drammen hvor spillerne fikk leie biler til en gunstig pris og en god avtale for draktreklame. Det var jo kjent at vi fikk ganske god mediedekning etter vi ble beste lag i Buskerud og samtidig rykket opp i 1. divisjon.  Anne Marie Harding kom inn i laget som sponsor kontakt og var pådriver med for å få inngått gode avtaler med bl.a. MAXBO, DT og Toyota Drammen. Mange spillere hadde nå leiebiler noe som medførte bedre tilgjengelighet til trening og kamper. Treninger ble avviklet på Stoppen, men treningskamper kunne på vinterstid avvikles på Idrettshøgskolen og Telemarkshallen.  

1998 sesongen startet med flere endringer av spillerstallen og Leif Arne fikk med seg en assistent som hadde trent A-lag herrer i Liungen i foregående sesong, nemlig Terje Hammerbukt fra Kristiansund. Mie Horsrud kom inn som ny lagleder og Gordon Doull som styremedlem i damestyret. Spillerstallen ble styrket med flere spillere bl.a. Heidi Kristiansen (Asker SK), Camilla Robertsen (Kolbotn IL) Sissel Helgetveit(Bingen) og keeper Marianne Engenes (Asker SK) og Mette Bech(Viborg) Treningsleiren på sommeren ble lagt til Kristiansund hvor Terje hadde gode bekjentskaper og hvor vi fikk fine treningsforhold og vi møtte to lag fra 1.div. i treningskamper. Liungen slo Molde 6-5 og Frei 9-1.  Terje Hammerbukt sa opp sin jobb som trener med umiddelbar virkning i ferien etter noe bråk med spillergruppa, og laget engasjerte Harald Ramsfjell ut høstsesongen. Dette var en klok avgjørelse av vår hovedtrener, og dette bidro sterkt til at vi vant serien og kunne spille kvalifisering for opprykk til toppserien, etter at vi slo Røa 1-0 på Liungbanen i siste seriekamp. Harald hadde lang erfaring fra toppserielaget Asker som han trente på 80-tallet og var talentutvikler i Buskerud fotballkrets. Første kvalifiseringskamp var borte mot  Solid på Stord, og vi chartret et 50 seters fly som ble fylt opp med styret, foreldre og søsken, TV Buskerud og Kanal 1 fra Drammen. Det ble seier 5-4 og spenning inn mot siste kamp på Liungbanen mot Gran Bodø. Det snødde den dagen og banen måtte måkes, men stemningen var stor med over 300 tilskuere. Det ble dessverre 3-0 tap og 1. div også neste sesong. Leif Arne hadde også meldt fra at han ønsket å gi seg som trener. 

Foran 1999 sesongen fikk vi i gjennom Leif Arne kontakt med Dag Vidar Kristoffersen (som fikk «sparken» i Godset sesongen 1998), han stilte som en forutsetning at Leif Arne skulle fortsette i trenerteamet, noe han aksepterte. I tillegg fikk vi nye spillere som Gunn Nyborg (Asker og NIKKO, spilt 110 A- landskamper), Rigmor Grude (Klepp) og Marita Kristiansen(Slemmestad). Nye lag i vår pulje 1. div var bl.a. Jerv, Donn, KFUM og Skjetten. Dette året hadde vi også et godt lag i 2.div. hvor vi spilte i Østfold/Oslo avd. mot lag som Abildsø, Rolvsøy, Vålerenga, Askim og Kvik Halden. Harald Johannesen og Camilla Nilsen ledet som regel disse kampene som for rekruttlaget. Det ble en god vårsesong og vi ledet serien med kon et tap. Høstsesongen ble minst like god, og med 6-0 over Donn i siste hjemmekamp, med Ingvild Stensland og Gry Gamst som midtstoppere(senere Kolbotn og landslaget) var det igjen klart for kvalik. Vår første kamp skulle gå på Byåsen i Trondheim og vi hadde god tru på seier, 0-0 til pause men en kollektiv kollaps i 2. omgang og 4-0 tap. Det ble ingen kamp nr. to da Byåsen allerede hadde slått Haugar i første kvalik. Kamp. Etter tapet mot Byåsen i Trondheim i kvalifiseringen til Toppserien så ble det diskusjoner om videre satsing med spillergruppa. Alle trenere var på utgående kontrakter og Leif Arne Berget var definitivt ferdig i klubben, da han skulle trene MIF’s A-lag herrer i 2000 sesongen. Dag Vidar Kristoffersen telte på knappene, men bestemte seg for å fortsette i Liungen under forutsetning av at spillerne Ellen Solberg, Hege Horsrud, Linda Olsen og Ingunn Sørum fortsatte i Liungen. Det var en kjent sak at disse spillerne var ønsket av bl.a. Asker og Kolbotn. Etter at leder av kvinnefotballen i klubben hadde tatt en telefonrunde til de respektive spillere måtte klubben meddele at alle unntatt Ingunn Sørum ønsket å gå til Asker SK. Klubben måtte da se seg om etter andre treneralternativer, og Dag Vidar kunne anbefale en trener han hadde gode relasjoner til fra sin tid i SIF, nemlig Jon Røgeberg. Det ble avtalt møte i slutten av november hvor kaptein Ingunn Sørum var til stede sammen Jan Ausland og Dag Vidar Kristoffersen. Møte var positivt, og noen dager senere ble en avtale skrevet.   

Sesongen 2000 startet med trenerteamet Jon Røgeberg, Harald Johannessen, Kari Nielsen og Gunn Nyborg som ny keepertrener. I støtteapparatet hadde mistet Bjarne Sørum som materialforvalter. Vi hentet inn nye spillere i Marianne Beite(Røa), Anne Lise Nielssen(Jardar og U19), Ingvild Lidarende(Fortuna Ålesund), Kaja Kjølen(BIF/MIF), Bente Saksvik(Ranheim) og Anne Ødegård fra egen rekrutt stall. Vi mistet også en viktig spiller i Kristine Kirkeng foran denne sesongen pga. hennes jobbsituasjon.         

 

Her er Liungens nye dansker Lone Berg(foran) og Dorte Dalum i sin første sesong for Liungen høsten 2000.  

Jon og styret la en strategi for å skaffe to toppspillere i løpet av sesongen slik at vi kunne stå rustet til et evt. kvalik. Kamper og opprykk.  Valget falt på Danmark og vi startet allerede i november året før for å se på danske landslagsspillere. Danske Anne Marie Harding(markedsansvarlig) og Jan Ausland dro til Vejle og så to kamper i den danske serien siste lørdag i november 1999, og etter kampen tok Anne Marie kontakt med to spillere, nemlig Dorte Dalum (Århus og senior landslaget) og Lone Berg (Viborg og U21 landslaget). Vi inviterte de til klubben våren 2000 og det endte med kontrakter og de var spilleklare til høstsesongen. Liungen ledet serien til ferien med bare seire og en uavgjort. Vi la treningsleiren til Fjerritslev i Danmark hvor Dorte Dalum kom og trente med oss, og hun ble med oss hjem til Norge hvor hun fikk bosted og jobb på Maxbo i Lier. Hege Horsrud, Ellen Solberg og Linda Olsen kom tilbake fra Asker i løpet av høstsesongen, og dette forsterket laget ytterligere, og høstsesongen endte med bare seire. I september dette året scoret Ingun Sørum sitt 300. obligatoriske mål for klubben i sin 9. sesong, og noe som smakte ekstra godt var 5-0 og 9-1 seierne over Kurland som vi tapte finalen mot i Verona 1996. Klubben leide inn Monica Løvseth fra Notodden som en forsterkning i midtforsvaret før kvalik. kampene som skulle spilles mot Fortuna Ålesund hjemme og Fløya Tromsø borte. Med hjemmeseier 3-0 og bortetap 3-1 ble det opprykk til Toppserien med minst mulig margin, men festen ble ikke mindre av den grunn. 

 

Bildet er fra Fløyabanen i Tromsø etter at opprykket til toppserien er et faktum. Bilde viser Charlotte Granlund , Synne Werner, Dorte Dalum, Renate Kristensen, Mette Bech, Gunn Nyborg, Marianne Holmquist, Lone Berg og Camilla Robertsen 

Det ble klart at vi måtte styrke stallen enda mer foran 2001 sesongen for å henge med i Toppserien, og da bar det ut på spillerjakt igjen. Vi mistet spillere som Rigmor Grude, Anne Lise Nielssen og Marianne Beite og fikk hentet inn Siri Mikalsen(Klepp), Monica Johansen(Team Strømmen) og fikk overgang og kontrakt med Monica Løvseth. I tillegg fikk vi hentet inn Linda Salte(Åssiden) som ekstra keeper.  Endringene i trenerteamet ble ny assistenttrener Ståle Rovelstad fra Holeværingen istedenfor Harald Johannessen. men Elisabeth Fjeld kom inn som ny lagleder og styremedlem. Ny trener for rekruttlaget i 2. divisjon ble Kjølv Eidhammer.  Vi dro på treningsleir i slutten av april til Kypros sammen med Røa og Byåsen hvor vi matchet oss mot Svenske eliteserielag og dette ble betalt av Fotballforbundet, og det syntes vi var stas. Første seriekamp i Toppserien gikk på Liungbanen mot Athene Moss som hadde mange spillere med landslagserfaring men vi ga dem kamp og det endte 1-1 med Lone Berg som historisk målscorer for Liungen. Vi tapte bunnoppgjøret mot Byåsen hjemme men slo Røa på bortebane men med seier over Team Strømmen og uavgjort mot Klepp hjemme så levde håpet om å klare seg helt til siste seriekamp. Kampen mot Røa skulle bli avgjørende hjemme på Liungenbanen hvor Liungen kunne greie seg med uavgjort. Det så lovende ut da vi tok ledelsen ved Ingunn Sørum tidlig i 2. omgang, men med to raske mål fra Røa 10 min før full tid ødela drømmen. PÅ cupfinalen for kvinner fikk Ingunn Sørum utdelt prisen som årets comet i toppserien for sitt spill og 15 scoringer tross nedrykk. På cupfinalen for herrer dagen etter fikk Ingunn også prisen som årets fair play spiller av statsminister Kjell Magne Bondevik 

Etter dette var det bare å gå den sure veien ned i 1. divisjon igjen, men det positive var at den nye 1. div. bestod av kun en pulje med to lag som rykket direkte opp i Toppserien. Alle trenere, støtte-apparat og spillere fortsatte bortsett fra Renate Kristensen som dro til USA for studier og Ellen Solberg som la opp. Bjarne Sørum var tilbake som materialforvalter, og han hadde vært dypt savnet. Vi fikk tilbake Kristine Kirkeng i trening, og nye spillere som Merete Løvseth(Notodden), Guro Raastad(Asker), og keeper Guro Tveit (Athene Moss) ble hentet inn.  Sesongen 2002 ble en topp sesong med nesten bare seire og en komfortabel ledelse til ferien foran Fløya og Skeid, og høydepunktet ble vel 5-0 seieren over Fløya i Tromsø. 

 

Tvillingene Merete og Monica Løvseth fra Notodden gjenforenes i Liungen sesongen 2002. 

Sommerens høydepunkt var da dame./juniorlaget vårt vant Norway cup med 2-1 over Asker i finalen, det var stort. Hanne Teigstad ble kampens store spiller med to mål, og fremdeles i dag er vi eneste lag fra Buskerud som noen gang har vunnet Norway cup uansett klasse. Høstsesongen ble like god og toppet seg med 12-0 over Follese på Liungbanen i siste seriekamp hvor Charlotte granlund scoret 5 mål og ble seriens toppscorer med 24 mål, to mål mer enn Ingunn Sørum. Vi slo lag nr. 2 Fløya med 14 poeng etter kun ett tap. Opprykket var igjen et faktum og ny opprykksfest på Lauritz med mange fine lovord fra Buskerud fotballkrets og diplom fra NFF som serievinner. Sponsorene stilte også opp for å feire. 

 

Jon Røgeberg er godt fornøyd med Charlotte Granlund da hun scoret 6 mål i kampen mot Follese og ble årets toppscorer i 1. divisjon. 

 

Så var det bare å begynne å planlegge ny sesong, Toppserien 2003. Det gledelige var at trenerteamet med Jon Røgeberg og spillerutvikler Ståle Rovelstad fortsatte, og i tillegg fikk vi med Hasse Svanberg inn som ny ass. trener og Rolf Morten Holm som ny keepertrener. I styret for kvinnefotball fikk klubben inn Lars Jamvold info ansvarlig. Hege Horsrud og Marianne Holmquist ga seg etter 2002 sesongen, og jobben med å hente inn nye spillere måtte fortsette. Klubben fikk kontrakter med Guro Sandnæs fra Uvdal(stortalent og 17 år), Monica Henriksen(Vålerenga og U19), Hege Gunnerød fra Asker med erfaring fra A-landslaget, samt Monica Veronica Lund og Reidun Nielsen også fra Asker. Hanne Teigstad og keeper Marte Skjønnegård ble hentet opp fra rekruttlaget. Årets treningsleir gikk til La Manga der vi var en uke sammen med Klepp og Fløya og gjennomførte mange bra treninger og kamper som lovet bra for en ny sesong. Serien startet bra med seire over Klepp på bortebane og Larvik hjemme. Vi var kommet nærmere toppen, men vi måtte nøye oss med »hederlige» ettmålstap mot Asker, Røa og Trondheims Ørn på hjemmebane. Etter ferien fikk vi hentet inn landslagskeeper Christine Colombo Nilsen som ble en forsterkning. Vi kjempet i bunnstriden men slo Fløya og Klepp på hjemmebane i høstkampene og hadde et godt tak på Larvik og Klepp. Hege Thon(Larvik) meldte overgang til Liungen på høsten og ble nok en forsterkning, og med seier over Kolbotn i siste hjemmekamp hadde vi god tro på at klubben skulle beholde plassen. Larvik borte i siste seriekamp var en overkommelig oppgave og selv med «bare» 1-1 til pause så vi det lovende ut også i forhold til resultatet i kampen mellom Arna Bjørnar mot Klepp, der hjemmelaget ledet og kunne grei oss med uavgjort. Liungen fikk bortdømt et mål i sluttminuttene og Klepp utlignet i Bergen dermed rykket laget ned med hele 17 poeng. Det var klart på forhånd at Jon Røgeberg ga seg som trener etter denne sesongen og leder fikk en stor oppgave i å finne noen som kunne «fylle hans sko».  

På cupfinalen 2003 fikk leder av kvinnefotballen i Liungen et tips fra kvinnelandslagets trener Åge Steen om en aktuell trener han kunne anbefale, og det var Lena Tyriberget. Møte ble avtalt uken etter, og det endte med kontrakt. Lena var fra Stange, men bodde i Oslo og var i tillegg engasjert av NFF som analyseekspert. Hun hadde tidligere møtt Liungen flere ganger da hun spilte 1. divisjon for Vallset. Hasse Svanberg fortsatte som ass. trener, det samme gjorde keepertrener Rolf Morten Holm. Støtteapparatet fortsatte og Kjølv Eidhammer fortsatte som trener for rekruttlaget. 

Monica Løvseth og Dorte Dalum ble solgt til Asker, og Monica Henriksen til Røa, Reidun Nilsen reiser til Harstad, mens Kristine Kirkeng, Stine Ausland, Guro Raastad, Camilla Robertsen og keeper Guro Tveit legger opp. Keeper Heidi Hyving(Team Strømmen) ble hentet inn som erstatter. Lena Tyriberget fikk med seg spillerne Kristin Jonvik (KFUM og U17) og Anne Hagen(Vallset). Fra Ringerike kom Silje Evensen og i tillegg hentet klubben opp spillere fra rekruttlaget som Åshild Thorrud, Hege Grindem og Rikke Flaaten. Hege Gunnerød, Ingunn Sørum, Siri Mikalsen og Colombo ble rutinen i laget og målet var igjen opprykk.  Det gikk litt tråere i 1. divisjon denne gang men vi lå å kjempet i toppen hele veien. Treningsleiren denne sommeren ble lagt til den svenske vestkysten og laget var godt rustet til høstsesongen. I bortekampen mot Byåsen ble Colombo utvist og Charlotte Granlund måtte overta i mål, hun sto som en gud og Liungen vant. Problemet ble neste kamp mot Skeid hvor reservekeeper var syk, så da ble gode råd dyre og vi kontaktet vår tidligere keeper Lise Hølen som jobbet som politi på Lier lensmannskontor. Det ble en målrik kamp på Skeidbanen men vi vant 6-4 og håpet om nytt opprykk levde i beste velgående. Keeper Christine Colombo Nilsen ble hentet til Kolbotn da det var ønsket av landslagsledelsen at hun spilte i toppserien, og vi byttet til oss en ny keeper fra Kolbotn som hette Lill Yvonne Karlsrud. Høstsesongen ble kamp til siste slutt om seieren i 1.divisjon, men med tap borte mot Amazon Grimstad i siste kamp endte Liungen på 2. plass etter Kattem selv om vi slo de innbyrdes oppgjør. Ny opprykksfest ble det, og deretter startet jobben med å forsterke laget med nye spillere. Hege Gunnerød gir seg med toppfotball etter denne sesongen. 

 

Feiring av opprykket 2004. Her er Hege Thon, Ingunn Sørum, Kristine Rønneberg og Charlotte Granlund 

I 2005 går Jan Ausland av som leder av kvinnefotball og ny leder blir Hans Christian Grue. Trenerne fortsetter og det gjør også støtteapparatet. I tillegg får klubben inn markedsansvarlig Sverre Munkvold i damestyret. En ekstra keeper ble hentet inn, og det ble igjen Marte Skjønnegård som har vært et år i Bamble i tillegg kom keeper Jeanette Stavholdt(Asker). Tre keepere var ikke for mye med vært 2. lag kjempende i toppen av 2. divisjon. Monica Løvseth kom tilbake fra Asker og ble en forstrekning i midtforsvaret og Kristine Rønneberg(Asker) kom fra studier i USA og ble en ekstra midtstopper. Bettina Jevne(Asker), Ane Bjerke(Asker) og Marit Bergan(Heggedal),  var nye unge lovende spillere i stallen. Treningsleir på La Manga var nok årets høydepunkt for de fleste av de unge spillerne, og det skulle vise seg at det ble veldig tøft for mange av de urutinerte spillere i stallen. Med et par seiere og noen uavgjort ble det igjen nedrykk sammen med Kattem.  

Etter denne sesongen gir klubbens store spiller og kaptein gjennom 14 sesonger Ingunn Bente Sørum seg. Det samme gjør Monica Løvseth, Siri Mikalsen, Charlotte Granlund og Hege Thon. Det blir tynt med rutine til sesongen 2006, men det nye styret med ny leder Hans Gunnar Frivoll i spissen er optimister. Ny hovedtrener blir Kjersti Thun med ass.trener Roy Tommy Tollefsen og keepertrener Roger Johansen. Ny lagleder og materialforvalter var Geir Kristensen. Nye spillere var Lizzy Musongo(Asker), Elisabeth Aarø(IL Sverre), Miriam Mumtaz(Røa), Helene Mathisen(Sylling), Lene Ask Johannessen(egen rekruttstall), Ingrid Høgset(Lier) og Kathrine Nydahl(Røa).  Sesongen ble selvfølgelig planlagt med spill i 1. divisjon, men tidlig på våren ble det kjent at Asker ikke ville få klubblisens og mistet derfor plassen i Toppserien. Liungen ble tilbudt plassen og takket ja av klubbens leder Lars Birkeland etter et enstemmig styrevedtak i klubben.  

 

Her er lagbilde fra sesongen 2006 (tatt på La Manga). Fra venstre nederst: Miriam Mumtaz, og på skuldre Elisabeth Årøe, Anneli Ingebo, Guro Sandnæs, Anja Ormåsen, Kristin Jonvik, Mala Nordahl, Ingrid Høgseth, Helene Mathisen, Marte Kvaale, Marit Bergan og på skuldre Åshild Thorrud. Bak fra venstre Liggende på taket: Rikke Flaaten, fysioterapaut David Aronsen, Merete Løvseth, Kathrine Nydahl, Ane Bjerke, Hanne Teigstad, Lizzy Muzungo, Marte Dragseth og Lene Ask Johannessen. 

Helt foran: Trener Roy Tommy Tollefsen, hovedtrener Kjersti Thun og keepertrener Roger Johansen

Dette endret ganske mye på planleggingen og ikke minst det økonomiske grunnlaget. Klubben hadde fått støttemidler fra NFF til en stilling som skulle daglig leder og drive med markedsføring og skaffe sponsorer, men på tross av dette ble det brukt alt for mye penger i forhold til inntekter. Ikke bare ble det tap på tap i serien men økonomien var ute av styring og det ble en kjempesmell når status skulle gjøres opp. Det ble atter en gang nedrykk til 1. divisjon og klubben måtte vurdere situasjon. Det endte med at laget trakk seg fra 1. div. og laget fikk plass i 3. divisjon avd. Buskerud i sesongen 2007.

Jan Ausland


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.