Imponerende seier i Vinterligafinalen for J02

Postet av Kristian Bye-Andersen den 10. Mar 2016

Onsdag kveld var det duket for Vinterligafinale mellom Stoppen SK og Bærum SK i J02-klassen. Garderoben var bygd opp med Premier League standard, flomlyset var tent og et av Norges beste lag sto på motsatt banehalvdel.

Det var 14 spente jenter som møtte opp til kamp denne kvelden, vel vitende om at det ville bli en veldig tøff kamp, men at ved å følge kampplanen og ta ut det lille ekstra ville pokalen bli værende igjen på Fort Stoppen.

Kampen ble som ventet svært tett, tøff og jevn. Bærum styrte mye av spillet de første 25 minuttene, mens de siste 15 av førsteomgang tok Stoppen over og skapte store sjanser. Bærum hadde mye ball, men skapte ikke én målsjanse hele omgangen.
Stoppen-jentene skapte noen halvsjanser, hadde mange cornere og var sånn sett nærmere scoring. 1-0 til Stoppen kom etter ca 30 minutters spill, hvor Marthe Hellumsand drar av en spiller og skyter fra 20-25 meters hold. Ballen går mellom beina på keeper og jubelen sto i taket - stort for et lag som måtte sies å være underdogs i denne kampen.

I pausen måtte vi stramme opp jentene litt, en liten «hårføner» på noen konkrete arbeidsoppgaver måtte til. Det handlet om å komme tidligere i press, gi litt ekstra juling, løpe mer enn motstanderen og ikke minst senke skuldrene og stole på eget spill.
Det skjedde til gangs. Jentene kom ut av startblokkene i rakettfart og tok umiddelbart tak i kampen etter pause, første 15 minuttene av andreomgang er vi svært gode og styrer alt ute på gresset. Mot spillets gang utligner Bærum til 1-1, hvor de setter fart på høyre side, slår inn foran mål og spissen får en enkel jobb ved å dytte ballen over linjen.

Jentene nullstiller på imponerende vis, fortsetter å krige, spiller tidvis fin fotball og skaper store sjanser. Det var derfor veldig fortjent når Silje kriger og kjemper som en løve innenfor Bærums 16-meter og scoringer liggende 6 minutter før slutt, vi var tilbake i ledelsen med 2-1.
De siste 6 minuttene ble «organisert kaos» for Stoppens del, det handlet om å komprimere laget, ikke gi bort unødvendig rom og holde buret rent. Det klarte jentene med bravur og kunne juble hemningsløst etter at dommeren blåste av kampen.

Jentene fortjener massiv ros etter en imponerende kamp, vi slo nedenifra og opp - og satte selveste Bærum SK på plass. Alt i alt en fortjent seier til jentene, som virkelig har noe stort på gang!!!

Følgende spilte kveldens finale, vi takker også resten av J02 for å ha bidratt hele veien til finalen: