Ubeseieret, men fortsatt kun 4. Plass i Drammens Cup 2016

Postet av Kristian Bye-Andersen den 11. Apr 2016

Etter fredagens klare gruppeseier, ingen baklengs og masse flotte skåringer selv var optimismen stor og selvtilliten stor når vi møttes til sluttspill på søndag.

Første kampen ble spilt inne på Marienlyst stadion kl. 14.00 mot Solberg. Solberg er et lag vi har klådd tidligere, men nå skulle slite med å skåre mål på. Vi står på Solberg sin banehalvdel i ca. 40 minutter. Vi har to skudd på undersiden av tverrliggeren, Solberg redder på streken to ganger, vi misser alene med keeper, men i aller siste sekund skulle vi få uttelling. Vi får en corner fra høyre og pusher alle opp i feltet. Frida slår corneren mot bakre stolpe, og det ender opp med skåring. Sofie presser keeper som ender opp med å pushe ballen opp i nettaket. Alle tror det er mål, men det skjer ingenting hos dommerne. Jentene skriker, og hoveddommer kikker på assistentdommeren som lenge tenker seg om før han løper mot midtstreken. Ballen var inne! Vi var i semifinalen!

Semifinalen gikk også inne på Marienlyst stadion, avspark kl. 15.45 mot Lørenskog. Et lag vi visste var gode og ville bli vanskelig å spille mot. Vi mobiliserte masse energi i garderoben, gikk igjennom hvordan vi skulle spille for å slå de. Vi går ut av startblokkene med masse energi, gjør akkurat som vi snakket om og leder 2-0 før det er spilt 10 min. Først skårer Sofie alene med keeper, før Maiken banker ballen i lengste kryss etter litt klabb og babb i feltet på en corner. Vi holder trykket opp i ca. 10 minutter til, og spiller rett og slett rundt et Lørenskog lag som ikke henger med. Halvveis ut i omgangen kommer Lørenskog litt mer med i kampen, og vi begynner å bli nervøse, roter mye med ball og slutter å spille den fine fotballen vi akkurat har gjort i solskinnet på Marienlyst stadion. Da skjer det som må skje i slike kamper, Lørenskog reduserer først en gang før de utligner ca. 10 minutter før slutt. Det blir ingen flere mål, så kampen må avsluttes med straffekonk på en egen straffebane på utsiden av stadion. Vi ryker ut av straffekonken etter 8 straffer pr lag. Da ble det kun bronsefinale mot Åssiden som tapte noe overraskende mot Amasone i sin semifinale.

Som i de foregående kampene var vi også klart best spillemessig mot Åssiden. Vi styrer kampen i lange perioder, og får en tidlig goal ved Einhildur som er sikker som banken alene med keeper. Vi fortsetter å skape målsjanser, men klarer ikke øke ledelsen. Til slutt kommer det en utligning og kampen må igjen bli avgjort på straffer. Nok en gang så taper vi en straffekonk, denne gangen etter 7 straffer.

Vi er godt fornøyd med de vi har prestert spillemessig som lag, og ser at ting endelig begynner å sette seg i forhold til hvordan vi ønsker å spille og hvordan vi skal se ut offensivt og defensivt. Dette lyder bra for sesongen! Neste nå er 1.Runde i NM borte mot Lier på Tranby onsdag kl. 19.30.