G02 vant på Hamar

Postet av Stoppen Sportsklubb den 20. Sep 2016

Opprinnelig skulle G02 vært med i Hamar Talent Cup for 2002 i starten av september. Grunnet konfirmasjonsleir ble vi nødt til å endre litt på planene og endte opp på Talent cupen for G01, nivå 2.

Både trenere og spillere var usikre på hvordan det skulle gå mot ett år eldre spillere, med betydelige fysiske fordeler. Usikkerheten skulle vise seg å være ubegrunnet. Laget kriget, kjempet og spilte til tider ut sine eldre motspillere.

Det ble en overbevisende seier i puljespillet, eter 3-1 mot Førde 2, 1-0 mot Gjelleråsen og 5-0 mot Skedsmo 3. Denne puljen skulle vise seg å være den hardeste hvor tre av lagene endte opp i semifinalen. Oppsettet gjorde også at vi faktisk møtte alle disse lagene i kvart-, semi- og finale.

Førde ble slått 3-1 i kvarten også. Etter at vi hadde spilt en strålende første omgang, kom Førde mer tilbake i andre omgang uten at det hjalp så mye.

I semifinalen møtte vi Skedsmo 3. Et lag vi hadde knust fullstendig dagen i forveien. Skedsmo 3 slo ut Skedsmo 2 i kvartfinalen og var betydelig bedre mot oss i semifinalen. Nesten som om de hadde fått inn noen nye spillere.

De reduserte til 2-1 ett minutt før slutt. Det ble litt spennende på slutten, men vi halte det i land. Kampens høydepunkt var da Aleksander Ivesdal satte inn 2-0 målet etter å ha kjørt en Zidane-lignende kombinert nedtak/vending etter et langt fremspill.

Finalen mot Gjelleråsen skulle bli mer enn spennende. Gutta var slitne etter mange kamper og første omgangen var ikke spesielt bra. Gjelleråsen tok ledelsen etter en corner og ledet 1-0 til pause. I andre omgang kjørte vi kampen uten å klare å skåre. Slitne Gjelleråsen-spillere felte banen gigant Ivesdal gang på gang. Til slutt la de han ned i 16-meteren og vi fikk straffe. Dag Emil Hovde bommet, men satte returen i mål 4 minutter før slutt.

Da alle tenkte at det gikk mot straffekonk skåret Gjelleråsen mot spillets gang. En glimrende soloprestasjon sørget for 2-1 ledelse til Oslo-laget. Bittert, bittert, bittert.

På overtid ble Aleksander lagt ned for n'te gang. Rett utenfor 16-meteren. Dag Emil satte frisparket i stanga og Sondre Sangolt dyttet den over streken. 2-2! Dommeren satte i gang kampen igjen og blåste den av med en gang. Her snakket vi skåring i siste sekund.

Straffesparkkonkurransen ble av den enkle sorten. Keeper Erik Gigernes reddet mesterlig, mens Albert Janko og Aleksander skårte.

Utrolig deilig å vinne cupen. Gutta får suge på karamellen frem til onsdag. Da er det interkretskamp mot Nanset.