Oppsummering av årets vintercuper

Postet av Stoppen Sportsklubb den 15. Mar 2018

Oppsal vinner av G2005 Vintercup 2018

Årets fjerde, og siste, vintercup ble avsluttet forrige helg. Slik gikk det i år:

Cupen for G2003 ble arrangert 3. og 4. februar. Cupen ble fullbooket i lang tid i forkant. Det betydde at 16 lag var klare. Lag fra Borre, Nøtterøy, Ready, Lommedalen, Heggedal, Bøler, Asker, Heming, Skrim, Sterling, Klemetsrud, Vestfossen, samt våre egne Stoppen-lag deltok. Vintercupen er ekstra morsom, da det kommer lag fra Vestfold, Telemark, Akershus og Oslo for å spille mot våre lokale lag.

Det har vært mye vinter på cupene i år. Denne helgen var det veldig kaldt, og vi var i forkant usikre på om vi måtte avlyse.  Vi klarte å gjennomføre, men var litt småkjølig for lagene som spilte lørdag ettermiddag.

Cupen var preget av veldig mange jevne kamper og bra spill. Finalen gikk mellom fjorårsvinnerne Lommedalen og Heming. Lommedalen slo Bøler 4-3 i semifinalen på straffespark, mens Heming slo Borre 2-0.  Kampen måtte avgjøres på straffespark og i år var det Heming som stakk av med seieren, 7-6.

Helgen etter var det G2004 som var i aksjon. Ikke så kaldt, men snø denne helgen. Også denne cupen var tidlig fullbooket. Ørn-Horten, Ready, Konnerud, Glassverket, Stathelle, Fram, Nordstrand, Oppsal, Hokksund, Lier og Stoppen var med.

Det ble noen tette semifinalekamper, hvor Stathelle slo Ørn-Horten 1-0, mens Hokksund vant 3-1 over Oppsal. I finalen var det veldig jevn og det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner. Stathelle var sterkest i ekstratiden og vant 1-0.

17.-18.februar var det G2005 sin tur. Grunnet vinterferie i nabofylkene, fikk vi ikke fylt opp med 16 lag. Det kom likevel 12 lag som skulle spille 9'er fotball fra 16-meter til 16-meter for første gang.

Lier, ØHIL, Oppsal, Ellingsrud, Birkebeineren, Klemetsrud og Stoppen var representert i cupen.

Dette ble en fartsfylt turnering med mye mål, ikke så kaldt og bare litt snø.

I gruppespillet huskes kanskje aller best at Skiold hentet opp 0-4 til 4-4 i løpet av kampens siste 5 minutter. I semifinalene vant Skiold 2-1 mot birkebeineren i en dramatisk kamp, mens Oppsal vant 3-0 over Stoppen 3. Oppsal var et veldig godt lag og vant komfortabelt 6-0 mot Skiold i finalen.

Den siste cupen gikk 10.-11. mars og er for 11- og 12-åringer. Her spilles det ikke sluttspill. Dette er også den desidert største vintercupen med 37 påmeldte lag. Morsomt var det at Vigør tok turen fra Kristiansand. De overnattet på klubbhuset på Liungbanen. Også i denne cupen fikk vi besøk av lag fra Oslo-området, som Manglerud/Star, Nordstrand, Stabæk, Bygdø, Gjelleråsen, Nordstrand, Nordby, Heggedal og Høvik. Av lokale lag deltok, Spa/Bra, Lier, ROS, Nesbygda, Bødalen, Hyggen, Konnerud, SVIL og Stoppen-lag.

Lierposten lagde en sak om den siste cupen. For dere med pluss-abonnement i Lierposten kan den leses her: