Hokksund vant vintercupen for G04

Postet av Stoppen Sportsklubb den 4. Feb 2019

I helgen ble Stoppen vintercup G04 avhold på Lier stadion. Det ble en kontrastfylt helg værmessig. Lørdag snødde det gjennom hele dagen, mens søndag lå banen badet i sol.

I pulje a var det helt åpent frem til siste runde av gruppespillet. Lagene som vant sin kamp ville være klare for sluttspillet. I kampen mellom Åssiden 1 og Bærums Verk Hauger ledet lenge BVH 1-0, men fem minutter før slutt utlignet Åssiden. Det gjorde at Åssiden var videre og BVH slått ut til tross for mye bra spill.

I den andre kampen sprakk det litt for Stoppen 1 og Hokksund kontrollerte inn til en 5-0 seier. Åssiden 1 og Hokksund videre fra gruppa.

I pulje b kjempet Grei, Norderhov, Mjøndalen og Åssiden 2 om retten til å spille sluttspill. Kampen om dette skulle stå mellom de tre første lagene. Mjøndalen vant sine to første kamper og var allerede klare for sluttspill før siste kamp i gruppespillet. Norderhov og Grei spilte uavgjort i den første kampen og før siste kamp var utgangspunktet at Norderhov måtte skåre mer enn to mål mot Åssiden, samtidig som Mjøndalen måtte slå Grei. Norderhov gjorde jobben og vant 3-0. Dessverre for Norderhov spilte Grei en meget god kamp og vant 4-1 mot MIF. Grei og Mjøndalen videre fra pulja.

Før pulje c startet måtte det en brøytepause til. Det snødde gjennom hele dagen, noe som gjorde det nødvendig å få av litt snø. ROS, Lier, Glassverket og Stoppen 3 deltok i denne pulja. Lier og ROS gikk videre i en tett gruppe, hvor fem av kampene endte med 1-0 seiere.

Pulje d spiltes på søndag i helt andre forhold enn dagen før. Dette gjorde også at kvaliteten på spillet ble bedre, og det var noen veldig gode kamper i denne gruppa. I første kamp mellom Rommen og Stoppen 2 ledet Rommen 3-0 etter 9 min, men Stoppen kom tilbake og Kristoffer Ellingsen reduserte to ganger. Selv om Stoppen hadde noen gode sjanser på slutten klarte de ikke å hente igjen Rommen, så det endte med 3-2 seier for laget fra Oslo. Ready slo Tjølling i neste kamp 1-0. Tjølling slo tilbake og vant sine to neste kamper og ble gruppevinnere. Cupens siste gruppespillkamp skulle avgjøre hvem av Ready og Stoppen som skulle videre. Kampen endte 0-0 og Stoppen gikk videre på bedre målsforskjell.

De to første kvartfinalekampene var Hokksund og Mjøndalen ganske overlegne med 3-0 og 4-0 seiere mot Lier og Tjølling. Den tredje kvartfinalekampen mellom Grei og Stoppen ble en jevn affære som endte opp i straffekonk. Den vant Grei 3-1. ROS og Åssiden 1 spilte den siste kvartfianlen. Også den ble veldig tett, men noen få minutter før slutt skårer Elias Karimi og sender Åssiden til semien.

Første semifinale var lokaloppgjør mellom Hokksund og Mjøndalen. To gode lag måtte til slutt ut i straffekonk etter en målløs kamp. Hokksund trakk det lengste strået og vant 3-1.

I semifinale nr to møttes Åssiden 1 og Grei. Abdi Karim Omar sendte Åssiden i ledelsen 1-0 etter 18.minutter. Grei hadde en kjempesjanse i siste sekund, men Åssiden dro seieren i land.

I finalen skåret Hokksund allerede etter tre minutter ved Amanuel Alene Tesfamichael .  Åtte minutter senere utligner Åssiden. Matias Holm Hansen var målskårer. Tre minutter ut i andre omgang skårer Hokksund og  Yasin Gana. Det holder seg kampen ut og Hokksund vinner årets turnering for G04.   Amanuel Alene Tesfamichael  og Simon Lie, begge Hokksund, ble toppskårere i turnering med fire mål hver. Vi gratulerer Hokksund med seiere og mange gode prestasjoner!