Stoppen-poeng i seriefinalen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 7. Okt 2022

Det ble en dramatisk avslutning for Stoppens unge menn da de gjestet serielederen Hokksund. Triumfen var nesten i boks for lierlaget, men på overtid utlignet hjemmelaget til 2-2.

Tekst/foto: GEIR JOHANNESSEN

Høsten har vært meget oppløftende for Stoppen, som har vunnet åtte kamper og tre dueller har endt uavgjort. Målforskjellen er før den siste seriematchen på 71-38, mens laget har kapret totalt 49 poeng. Det er ett fattig poeng bak serieleder, Hokksund (som har målforskjellen 78-42).

Stort jevnere kan det ikke bli for de to suverent beste mannskapene, og begge lagene rykker selvsagt opp i 4. divisjon. Det er absolutt mye å juble for etter en lang og innholdsrik sesong.

Sjokkåpning

Og seriefinalen torsdagskveld ble også fartsfylt og jevnspilt, med flust av sjanser til begge lagene og fire nettsusere. Hjemmelaget med liungen Rudi Hollomann sørget etter få minutter for 1-0 ledelse, da han puttet ballen forbi en utmanøvrert siste skanse hos Stoppen, Oliver Åsly Teigen.

Gjestene ristet sjokket av seg umiddelbart og fosse i angrep med mål i blikket. Men ingen spisser maktet å overliste hjemmelagets keeper, som likevel måtte kapitulere da Oguzhan Mutallip brukte høyrefoten på elegant vis.  Han feide ballen via stolperota og inn i nettmaskene. Et vakkert mål etter 35 minutters spill, og fullt fortjent at det lyste 1-1 på tavla.

Jevn 2. omgang

Etter hvilen bølger spillet frem og tilbake, og sjansene kom på løpende bånd. Hjemmelaget fortvilte da to av målene ble korrekt annullert av dommer Mats Gunnar Eriksson. Stoppen kunne så fem minutter før slutt kaste seg i armene på hverandre etter at Scott Lyhus Lehar feide forbi sin oppasser og satte ballen utakbart forbi en sjanseløs siste skanse hos Hokksund.

Det så også ut til å bli seiersmålet, men på overtid pirket så Eirik Hansen Teigen inn utligningen. Dermed endte toppduellen med ett poeng til hvert av lagene og Hokksund sikrer mesterskapet med seier mot Solberg i i siste kamp fredag 14. oktober.

Stoppen kan sikre seg 1. plassen hvis de slår Haugfoss hjemme og de gulkledde fra Øvre Eiker «bare» spiller uavgjort mot Solberg SK.

Røed fornøyd

-Det var en skuffet gjeng i garderoben etter kampslutt, konstaterer trener Thomas Røed som likevel er kjapp til å rose det unge mannskapet for sin innsats torsdag og denne sesongen.

-Vi har unge spillere som virkelig viser seg fram på banen. Det gjorde de i dag også. Hermann (Westerlund) er et arbeidsjern på midtbanen og i angrep er Oguzhan og Scott kjappe og dyktige med mange scoringer. Jeg må også fremheve William (Bjørnstad Wahl) som det ikke er lett å overliste fra sin høyre back posisjon, roser Røed.

Det er ingen tvil om at Stoppens juniorspillere har vist seg fram på treningsøktene og i kamper hvor de har fått spilletid. Fremtiden ser lys ut for klubben som nå skal bryne seg mot tøffere motstand i 2023.. Så erfarne spillere er selvsagt også svært viktig for at laget skal hevde seg neste sesong.