Lier kommune åpner for mer aktivitet for barn og unge

Postet av Morten Hansen den 20. Nov 2020


Lier kommune åpner opp for organisert trenings-, kultur- og fritidsaktiviteter ute og inne for barn i barneskolealder og yngre, og aktiviteter utendørs for ungdom opp til 20 år.

For lagene i barne – og ungdomsfotballen i Stoppen SK betyr dette at treningene kan gjenopptas fra fredag 20.november

Det er svært viktig at de ordninære smitteverntiltakene som alle har blitt kjent med, fortsatt er en ekstremt viktig del av aktiviteten. Håndhygiene, avstand utenfor treningen, registrering av deltagere, spillere med symptomer eller er syke, holder seg hjemme. Alle i og rundt klubben må være streng med seg selv for å forhindre at smitte spres videre. 

Kommunelegen har gjort vurderingen som tillater organisert aktivtet igjen. Det er svært viktig at du leser punktene under; 

 • Det er nå tillatt med organiserte trenings-, kultur- og fritidsaktiviteter både utendørs og innendørs for barn i barneskolealder og yngre, så lenge aktiviteten kan gjennomføres uten foresatte til stede.
 • Elever som tilhører en skole som er på rødt tiltaksnivå, kan ikke delta på aktiviteter innendørs. (Per nå er barneskolene i Lier på gult nivå). Klubben får beskjed hvis enkeltskoler går over i rødt nivå. Da vil vi gi beskjed om dette. Spillere som tilhører en skole som er på rødt tiltaksnivå, kan delta på utendørsaktiviteter. 
 • Det er nå tillatt med utendørsaktiviteter for unge i ungdoms- og videregående skolealder og opp til 20 år.
 • Det er nå tillatt med utendørsaktiviteter for personer over 20 år når det maksimalt er fem deltagere pluss trener/instruktør, og såfremt deltagere som ikke tilhører samme husstand kan holde to meter avstand til andre

 

NB: Reglene som nå endres gjelder trening. Det vil ikke bli anledning til å spille kamper, turneringer eller cuper

 

Det er svært gledelig at smittetrykket er lavere i Lier kommune. Det gis dermed anledning til å samle barn og unge i klubben til trening igjen. Trenere og andre frivillige i og rundt lagene har hele veien vært flinke til å følge regler og holde seg oppdatert på de gjeldende reglene. Som klubb forholder vi oss nå til Corona-håndboka til Norges fotballforbund, men samtidig styrer de lokale tiltakene. Det kan resultere i at regler og forskrifter innenfor kommune kan bli endret på kort varsel. 

 

Mennesker reagerer på ulike måter

 

Mennesker reagerer på ulik måte i tiden vi er inne i. Mens noen jubler over at barn og unge kan trene og være på fritidsaktivitet igjen, er det andre som er usikre og engstelige. Noen foreldre, barn og unge kan være usikre på om de skal gå på trening. Her er det viktig at hovedtrenere og andre støttefunksjoner viser støtte og forståelse overfor disse. Ingen skal bli tvunget til å gå på trening. Her tar den enkelte familie et helt individuelt valg. 

 

Det kan også være trenere i klubben som er usikker i en slik situasjon. Noen er usikre på om de klarer å ivareta alle regler. Det kan bety at noen lag får et redusert tilbud i en periode. Her er det også viktig med forståelse. Klubben råder dere til å hjelpe hverandre og sørge for at smitteverntiltakene bli ivaretatt på en så god måte som mulig. 

Fotballens koronavettregler 

 1. Føler du deg syk, bli hjemme
 2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
 3. Alltid minst en meters avstand så lenge vi ikke spiller fotball.
 4. Alle personer som deltar i fotballaktivitet eller er publikum skal være registrert med navn, tidspunkt og telefonnummer
 5. Klubben er ansvarlig for aktiviteten og smittevernet
 6. Barn og unge til og med året de fyller 20 år kan trene og spille kamper med kontakt
 7. Spillere eldre enn 20 år kan trene med kontakt*
 8. En gruppe bør være fast over tid og det anbefales som hovedregel en gruppestørrelse på inntil 20 spillere

*Gjelder ikke spillere fra og med menn senior 4. divisjon og nedover eller futsal.

 

 

 

https://www.lier.kommune.no/aktuelt/tillater-mer-aktivitet-for-barn-og-unge/ 

https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/fotballens-koronahandbok/#Toppen 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.