Talentfulle dommere fikk møte Bobby Madley

Postet av Stoppen Sportsklubb den 13. Jun 2018


Per Oscar, Bobby og Elias

Buskerud fotballdommerlaug inviterte i kveld til foredrag med Premier League-dommer Bobby Madley. Stoppens unge dommere Per Oscar Grov Heiberg og Elias Egenæs Melgård tok turen for å høre på.

I foredraget pratet Madley om at dommere måtte ha tro på seg selv, slik at spillerne fikk tro på dommere. Han oppfordret de unge dommerne til å være forsiktige på sosiale medier, da dette kunne slå tilbake på de senere. Eksempelvis kunne dette være nedsettende kommentarer om lag og andre dommere. Dommerne fikk se noen twitter-meldinger som var skrevet om Madley. Den ene verre enn den andre. Man skal være tykkhudet når man er dommer.

Madley fortalte også om hvordan dommerne kun blir vurdert utfra feilene de gjør. I en Pl-kamp hadde Bobby hatt 206 avgjørelser i løpet av kampen, altså situasjoner hvor han enten blåser eller ikke blåser. Sensoren mente at 204 av disse var korrekte. Av de to feilene, var den ene feilen et frispark midt på banen, mens den andre feilen var et straffespark som skulle blitt gitt på overtid. 

204 riktig og kun to feil. Likevel slo avisene opp dagen etterpå at han var en skam for dommerstanden i England.

Madley holdt en meget inspirerende foredrag og etterpå fikk gutta pratet med Madley. Her fikk de forklart fra dommerperspektiv hva som skjedde mellom Liverpools Firmino og Evertons Holgate i januar i år (se bilde i bakgrunn), samt andre historier fra Madley.

PL-dommeren fremstod som en flott rollemodell og fikk nok noen flere beundrere etter denne kvelden. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.