En merkedag for fotballelskere

Postet av Stoppen Sportsklubb den 24. Aug 2018


En fantastisk dag på Lier Stadion i dag fredag 24.08 når den første toppidrettstimen ble gjennomført til det beste for elevene. For første gang så vidt redaksjonen vet tilbys det en toppidrettslinje for fotballspillere i Lier Kommune. Dette er et unikt samarbeid mellom St.Hallvard videregående skole og Stoppen SK, hvor vi som klubb stiller med trener ressurser inn i skolen for gjennomføring av treninger.

Toppidretten har fotballtreninger hver mandag og fredags morgen i tillegg til gym torsdags ettermiddag. Toppidrettsfaget tar hensyn til elevenes totalbelastning og styres individuelt.

Treningene gjennomføres etter utdanningsdirektoratets læreplan og vil inneholde:

 1.Treningsplanlegging (20%) 2.Basistrening (30%) og 3.Ferdighetsutvikling (50%) (tallene i parentes illustrerer vektingen av karakteren)

I tillegg til de fotballfaglige temaene som går på fotballferdigheten (individuell, relasjonell, strukturell og kampdimensjonen) samt NFF’s landslagsskole for innlæring av ferdigheter opp mot både roller og spillfaser i fotball benyttes også temaer som selvregulering, restitusjon, tilstedeværelse, egentrening, kosthold, spisskompetanse, 24 timers utøver og fokus. Disse temaene jobbes med over en periode, og eksempelvis egentrening er i perioden før juleferien.

Willy Gimmestad som blant annet har vært topptrener i Hønefoss BK, trener på akademiet til Stabæk og jobbet med kretslag i mange år, er ressursen fra St.Hallvard vgs.

Kristian Bye Andersen, har spilt for Odd i eliteserien, er utdannet UEFA-B og sportslig leder i Stoppen SK er trener sammen med Harald Johannessen med jobberfaring fra NFF-Buskerud (spillerutvikler), tidligere assistenttrener på aldersbestemt landslag G-16 (år 2017), trener G-16 Strømsgodset TF, utviklingsansvarlig Stoppen SK og utdannet UEFA-A lisens spillerutvikler stiller som   trenerressurser fra Stoppen SK.

Tidligere sak i DT  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.