Nå avgjøres 5. divisjon

Postet av Stoppen Sportsklubb den 4. Okt 2018

Et bilde som inneholder person, mann

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet
Av Håvard Hauge Haakonsen

Etter 22 ferdigspilte runder av årets 5. divisjon er det knyttet stor spenning til opprykkskampen. 

LIER: Etter mandagens 3-2 seier over Austad kunne de sortkledde Stoppen-herrene fra Lier endelig slippe jubelen løs i en fullsatt garderobe på Lier Stadion. Opprykket ble klart fredagen før etter ROS sin imponerende 3-0 seier over Birkebeineren. Erik Midgarden sine menn har fortsatt mye å spille for.
 
 - Vi er ett poeng pluss målforskjell på 24+, eventuelt 2 poeng fra kretsmesterskapet med 4 kamper igjen. Det lover bra for sesonginnspurten! Målet er som alltid å vinne den neste kampen, samtidig som vi ønsker å fortsette de gode prestasjonene på banen. Sesongen har gått over all forventning. Fra blanke ark og et nytt lag i 5.div, til nå å ha en luke på 11 poeng  ned til neste lag har vært en fantastisk prestasjon av alle som har vært med rundt laget i år.
 
 
Tror Drafn sikrer 2. plassen

Et bilde som inneholder person, stående, gruppe, innendørs

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Lukter opprykk: Drafn og deres kaptein Even Røgeberg har en luke ned til 3. plass og nærmer seg opprykk. (Foto: Drammens Tidene) 

Stoppen topper tabellen med 59 poeng. På andreplass står Drafn med sine 48 poeng, med Birkebeineren og ROS like bak på 43. Midgarden tror opprykksplass nummer to går hele veien opp til Drafnkollen, men tror på en outsider i de blå fra Spikkestad.
 
 - Opprykkskampen blir veldig spennende! Drafn, IBK og ROS er alle avhengig av våre resultater. Vi møter Drafn og IBK de to neste kampene og resultatet i disse kampene vil avgjøre hvem som går opp. Med sitt forsprang på 5 poeng tror jeg personlig at Drafn rykker opp, men at ROS kan være en outsider dersom vi slår både IBK og Drafn.
 
 
Midgarden får også støtte fra sin kaptein. Jeg tror at det blir Drafn som slår følge med oss opp til 4. divisjon, fastslår Stoppen-kaptein Steffen Hassel i en sms til Stoppen Media.
 
 
Et bilde som inneholder gress, utendørs, tre, person

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Satser på opprykk; Mr. Drafn, Jørgen Røgeberg, satser også på at det er hans gutter som tar seg videre til  Buskerudfotballens formel-1; 4.divisjon avdeling Buskerud. (Foto: Privat)
 
 - Sesonginnspurten blir ekstremt spennende. Jeg håper at Stoppen fortsetter sin gode form én runde til (IBK-Stoppen). Vi regner med at Stoppen er tente og motiverte på å ta kretsmesterskapet i kampen mot IBK, men vi i Drafn må uansett gjøre jobben selv. Det er opp til oss. Vi er usikre på hva som har skjedd med ROS, men en eller annen form for «extreme makeover» i sommer har de hatt. De kan umulig ha ligget på stranda med en pils og tatt livet med ro, for makan til en form de har!
 
 

Spennende avslutning: Drafns stjernespiller Sindre Horgan omringet av ROS-spillerne Ole Jørgen Sylling Berg og Fredrik Hedemark i kampen om opprykk. (Foto: Drafn A-lag på Facebook)
 
I likhet med Midgarden er Røgeberg veldig fornøyd med sesongen. Den sympatiske sjefen for de grønnkledde fra Drammen mener at laget hans har spilt mye bra fotball.
 
 - For vår del har dette vært en veldig god sesong. Vi har på tross av en del skader på nøkkelspillere levert ganske stabilt gjennom hele sesongen. Vi har hatt mange kamper der jeg syntes vi spiller en meget god og underholdende fotball, men så har vi også hatt noen matcher hvor «rullgardina» har gått litt ned. Det blir noen spennende kamper fremover hvor jeg naturligvis satser på at Drafn-gutta tar turen opp sammen med Stoppen.
 
 
- Vi har blitt bedre og bedre. 

Før sesongen kom Austad FK med en frekk og herlig post på sosiale medier om sesongens endelig utfall. Austad-gutta tippet seg selv på en hederlig 4. plass. Mange forventet en god sesong for Ousman Nyan sine gutter. Med flere rutinerte ringrever og Thomas Torgersen på laget har laget omsider funnet høstformen, og står som en av de aller sterkeste lagene etter sommerferien. Dessverre for Austad-gutta er sesongen delt i en vår- og høstsesong, og laget befinner seg på en beskjeden plass nøyaktig på midten, nemlig 7. plass.
 
 I likhet med Austad har ROS også vist en stigende form etter sommerdvalen. Opprykket er fortsatt innenfor rekkevidde etter en høstsesong der resultatene har vært meget imponerende. Med borteseier mot serieleder Stoppen og en imponerende 3-0 seier mot IBK har lukten av 4. divisjon virkelig inntatt Spikkestad. Hovedtrener og midtstopper-gigant, Dennis Johnsen, mener at ROS-gutta hans har tatt store steg.
 
 - At resultatene har vært såpass gode nå i høst har vært litt overraskende, men at vi har blitt bedre og bedre har vært forventet. Vi har brukt kamper som trening og nå ser vi at ting begynner «å sitte». Vårt utgangspunkt for de fire siste kampene er utelukkende poengene. Vi skal gjøre det vi kan for å vinne resterende kamper. Totalt sett har dette vært en meget fin sesong, selv om vi ikke er helt ferdige enda. I tillegg er det en stor bonus at vi ser ut til å vinne veddemålet vårt mot Austad om å havne øverst på tabellen (ref. Austad sin tabell-post på Facebook).
 
 

Et bilde som inneholder person, mann, skjorte, vegg

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Toppscorer: Ole Jørgen Sylling Berg har hatt en god sesong for ROS og står med hele 15 mål. Kraftspissen er forøvrig fetter til Stoppen-stjerne og tidligere eliteseriespiller, Magnus Sylling Olsen. (Foto: ROS a-lag på Facebook)
 
 Johnsen presiserer at et opprykk aldri var et mål for 2018-sesongen, men innrømmer at ROS hører hjemme høyere opp i seriesystemet.
 
 - Opprykk har aldri vært et uttalt mål for denne sesongen. På sikt tenker vi at ROS er en for stor klubb totalt sett, til å ligge i 5. divisjon. Om et opprykk skulle skje allerede i år, så skal vi klare å håndtere det. Det som er sikkert er at vi går til hver kamp med et mål om å vinne. Uansett hvor vi ender på tabellen så er det morsomt å vinne fotballkamper. Derfor har denne sesongen vært   helt prima for oss. Sesongavslutningen blir utrolig spennende, noe som er litt overraskende etter den vårsesongen vi hadde. Etter en varierende vårsesong har vi kun tapt fem poeng så langt i høstsesongen. Dette har gitt oss et spennende utgangspunkt for de fire siste kampene. Det er ikke opp til oss selv ene og alene, men dersom ikke Stoppen tar foten av gasspedalen ut sesongen, så ser det lyst ut. Dette er selvsagt forutsatt at vi gjør den jobben vi selv skal gjøre.
 
 
ROS ligger på en delt 3. plass med IBK på 43 poeng, 5 poeng bak Drafn sine 48. IBK står med 42+ i målforskjell, mot ROS sine 16.
 
  Jevnt: 
Det er tett i kampen om opprykket. (Skjermdump: Fotball.no)
 
 Skal gjøre alt de kan

I likhet med ROS har Birkebeineren fortsatt mulighet til å rykke opp til det øverste nivået i Buskerud. IBK-trener Pål Marcussen tror det blir vanskelig, men understreker at de vil gjøre alt de kan for å prøve.
 
 - Vi har igjen fire kamper hvor vi ønsker å vise oss frem fra vår beste side. Opprykket er fortsatt teoretisk mulig, så det setter jo en spiss på det hele. Så lenge ingenting er avgjort må vi gi det et forsøk. Vi hadde ingen ambisjoner i forkant av sesongen om opprykk når vi så inn mot 2018-sesongen i fjor høst. Når vi faktisk er i den posisjonen vi er i nå, skylder vi oss selv, og alle som følger IBK, å gi det vi har for å få det til.
 
 
Et bilde som inneholder gress, fotball, person, felt

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet
 Goalgetter: 
IBKs Baldur Gunnarsson er avdelings soleklare toppscorer med imponerende 32 mål på 22 kamper. (Foto: Privat)
 
 Marcussen er veldig fornøyd med hvordan sesongen har vært, og ønsker å avslutte med stil for alle de som bryr seg om klubben.
 
 - Opprykk blir veldig vanskelig. Drafn har gjort det bra i hele år, og har alt i egne hender med et solid grep. Det som skjer, det skjer, vi skal gi dem kamp om 2. plassen så lenge som mulig. Uansett har denne sesongen vært veldig bra og vi har tatt store steg. Vi blir stadig bedre og tryggere på måten vi ønsker å fremstå på. Det har vært moro å se at fokuset vi har hatt på utvikling og prestasjon har gitt både guttene på laget og de i og rundt klubben mye å glede seg over så langt i år. I de siste rundene vil vi også spille for alle med hjerte i IBK. 
 
 Mye kan avgjøres for IBK allerede førstkommende mandag. Da kommer nemlig de Stoppen på besøk. Thomas Sørum sin spissmakker Peter Kovacs er tilbake i troppen etter å ha stått over forrige match. Giganten fra Ungarn ønsker å avgjøre kretsmesterskapet med seier på Årbogen.
 
 - Det blir en spennende kamp mot et veldig bra lag. Vi reiser opp for å vinne, akkurat som i alle andre kamper. Mot IBK handler det også om å sikre kretsmesterskapet, noe som er en kjempebonus!
 
 
Ultra-stemning på Fjell

Flere av topplagene har gått seirende av banen borte mot Fjell SK denne høstsesongen, men flere har gjort dette mot «spillets gang». Etter å ha styrt mye av banespillet både mot Drafn og Stoppen maktet ikke 03-gutta å gå seirende av banen, noe som har gjort at Fjell har havnet utenfor opprykkskampen i år.
 
 Flere av Stoppen-spillerne uttalte i etterkant av Fjell-kampen at dette var den desiderte tøffeste kampen de har spilt i år. Med hurtige teknikere på topp, beinharde duellspillere bak og støtte fra Fjell Ultras har Fjell SK virkelig prestert på banen i høst, selv om resultatene ikke alltid har vært like rettferdige. Med stjerner som Mehmethan Gulacan (22 mål) og Hasan Ali Karagøz (17 mål) på topp har Fjell virkelig levert underholdene fotball.
 
 Et bilde som inneholder utendørs, himmel, person, gate

Beskrivelse som er generert med svært høy visshet 

Fjell Ultras: Med Fjell Ultras, tidligere 03Hooligans, har de beinharde gutta fra Fjell virkelig sikret seg supportere av aller ypperste klasse. (Foto: Drammens Tidene)
 
 Jevnt på midten av tabellen

Under Fjell og Haugfoss finner vi Austad, Geilo, Glassverket og Åskollen. Åskollen med profiler som Morten Knudsen og Pål Christian Alsaker (tidl. Rosenborg), ble tippet på førsteplass før sesongen og ligger foreløpig på en noe skuffende 10. plass. Mest overraskende er det kanskje at «lillebror» Glassverket ligger på plassen over. 


Bak disse finner vi Vikersund, Haugsbygd og Vestfossen 2 med sine 22, 20 og 18 poeng. Helt nederst ligger Åmot som lenge så ut til å havne på noe beskjedne 1 poeng. Forrige runde vant de derimot 1-2 på sensasjonelt vis borte mot hardhausene fra Haugsbygd. Dette førte selvfølgelig til ville jubelscener i garderoben, noe som ble delt på deres Facebook-plattform «Åmot A-lag».
 
 Takk for en foreløpig fantastisk sesong og spesiell takk til alle som bidro til denne artikkelen med fyldige rapporter og hyggelige gratulasjoner. Vi gleder oss til de avsluttende rundene!
 
 På vegne av Stoppen Herrer og Stoppen Media,
 Håvard Hauge Haakonsen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.