TA VARE

Postet av Stoppen Sportsklubb den 6. Nov 2018

Sola skinner, men høsten kommer. Der ute er det slutt på sommeren, det går mot mørkere tider selv om det meste i Stoppen SK går på skinner om dagen. Mange spennende nyheter som nå blir presentert på løpende bånd.

Tidsminister Torbjørn Røe Isaksen gir oss en time mer morgenlys, men det spørs hva slags påvirkningskraft han har om EU bestemmer at klokken skal være stabil gjennom hele året, uten vinter eller sommertid.

Du er en av de som starter den iskalde bilen, begynner å skrape is og setter deg inn med dårlig tid. Kanskje levere noen unger før du har et viktig møte på jobb, mørket er ikke til å vike fra og sammen med en rute som burde fått litt mer motorvarme før du satte doningen i 1.gir på vei mot dagens gjøremål.

Rett oppi gata er det en gjeng som gjør seg klare, drar hetta over hodet med headsett på øra og i en klesstil som hadde passet for de militære styrker med tanke på kamuflasjen den gir. Opplært til at for fotgjengerfelt der skal alle bilene stoppe!

Bilen med elektrisk motor sniker seg med dårlig sikt nedover bakken i den gråe disen, gjengen som er på vei til skolen tusler nedover fortauet, uten tegn eller noen signal på at de skal over veien svinger de brått ut i fotgjengerfeltet, med hjertet i halsen ser bilsjåføren dette i siste sekund og hiver seg på bremsepedalen. Det gikk bra denne gangen, godt det ikke var is eller snø i veibanen. Tenk om det ikke hadde gjort det.

Vi har alle et ansvar, store som små. Sørg for gode kjøreforhold, parker bilen når dette anbefales. Sett på barn, ungdom og voksne godt synlige gjenstander som refleks, refleksvester eller annet. Lær opp barn, ungdom og voksne til å se seg om i alle retninger og få tydelige signaler fra bilfører før man krysser gatene.

TA VARE – er en tilskuddsordning rettet mot ungdom i idrettslag og deres sikkerhet på veg til trening og konkurranser. Les om TA VARE

VI HAR INGEN OG MISTE


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.