Luke 15 – Harald Johannessen takker av som utviklingsansvarlig i Stoppen SK

Postet av Stoppen Sportsklubb den 15. Des 2018


01.05.2017 startet undertegnede med en 100% stilling som utviklingsansvarlig i Stoppen SK. Som ekte liung har jeg alltid hatt en stor stolthet å ikle meg den gule drakta og var nok en av de som med meget tungt hjertet bare måtte akseptere overgangen til sort og rødt samtidig at du bare vet at det er rett for all fremtid. Nå søkes det nye utfordringer og klubben har allerede lykkes i å signere en meget dyktig etterfølger i rollen som vi kommer til å presentere i en av lukene senere.

Når det er sagt, så har Stoppen SK som klubb, og meget stor samfunnsaktør i vårt distrikt lagt til rette for utallige timer med fantastiske opplevelser for store og små i distriktet. I tillegg har det gitt klubben mange gode stordriftsfordeler for å kunne utnytte ressursene i best mulig grad til glede for våre passive og aktive medlemmer i tillegg til alle de som benytter alle våre tiltak fra FFO til Liungen Cup.

  

Som smågutt spiller ble Diplomet med mest oppmøte på treningene og titulert med “Lagets ivrigste” spiller tildelt undertegnede.

I tidlig alder tok trenerteamet til Liungen a-lag meg inn som keepertrener, men sannheten var vel egentlig at fotballferdighetene var for svake til å være med kompisene opp i a-lagsstallen. Her ble det ble bøying og kapping av elektriske rør for å lage bukker keeperne skulle hoppe over i redningsforsøkene sine blant annet. 

På midten av 90 tallet ringte Jan Ausland for å høre om det var aktuelt å trene juniorlaget på damesiden i klubben, smigret over henvendelsen ble den planlagte folkehøyskolen droppet til fordel for de ti jentene som skulle spille 11’er juniorfotball kommende sesong. Vi hadde det utrolig moro i flere år sammen med gode prestasjoner og den beste var sølv i adidascup, uoffisielle NM i den tiden.

Bak fv: Jannicke Lohne, Anne Ødegård, Mariela Eriksen, Camilla Lohne, Ragnhild Andersen, Harald Johannessen

Foran fv: Grethe Lill Vilhelmshaugen, Jeanette Kristiansen, Elisabeth Tanum, Anja Fagerli, Trude Hennum

Flere av jentene er fortsatt aktive i dag, Mariela og Grethe Lill spiller på Stoppen SK Kvinner 7, Anne meldte for kort tid siden overgang til ROS.

1998 ble første opprykk sikret som hovedtrener på kvinner senior 2 sammen med Camilla Nilsen under tilnavnet Knoll og Tott som jentene den gang kalte oss. Vi ledet aldri serien det året før vi i siste seriekamp slo serieleder Geilo på Lier Stadion og med det sikret et meget sterkt opprykk.

Som jentetrener ble det fort treneroppdrag i regi krets både som sonetrener og kretstrener, med Harald Ramsfjell som KA i Buskerud fotballkrets og Terje Liknes som regionasvarlig. Dette bidro sterkt til at den fotballfaglige trenerkompetansen skjøt fart, og for 2000 sesongen ble det en assistenttrener rolle under ledelse av Jon Røgeberg hvor vi samme år sikret opprykket til toppserien.

Fra 2001 sesongen ble det herresiden i Liungen som gjaldt og med hovedtrener rolle på senior a-laget. Vi kjempet årlig i toppen av tabellen, men lyktes aldri å rykke opp under min ledelse. Det ble en KM-tittel for gutta hvor vi som 5 divisjonslag slo 3.divisjonsmotstandere inne i Drammenshallen, men det var det.

I tillegg var det roller som spillerutvikler og trener på diverse lag i klubben inntil Strømsgodset IF ga meg tilbud om å trene 1991 modellene i 2007, med blant annet Lars Sætra som spiller og med Ronny Deila og Kenneth Dokken som assistenter av kjente fotballpersonligheter. Dette endte med seriemesterskap og vinner av en stor turnering i Spania.

Siden har det vært jobb i Strømsgodset TF, NFF Buskerud og assistent på G-16 landslag herrer, før det 01.05.2017 ble full tid inn i Stoppen SK etter å ha fungert som veiledere i klubben siden januar samme år.

En fantastisk periode hvor vi har økt kvaliteten på FFO øktene betraktelig ift fotballfaglig innhold, inngått samarbeid med Strømsgodset TF og Godsetakademiet, blitt satellitt klubb i regi NFF-Buskerud, utarbeidet en sportsplan med klare sportslige prioriteringer og en klubbhåndbok som står for de “politiske” prioriteringene. I tillegg har vi fått til et unikt samarbeid med St.Hallvard vgs og toppidrett for fotballelever i tillegg utviklet anlegget med kiosk og terrasse som forhåpentligvis er klar til seriestart 2019. I tillegg er det etablert damelag i klubben igjen, dobbelt opprykk med gutta 4.div og 6.div fra 2019 og hovedansvarlig 15/16 år på jente og guttesiden. En klubb i enorm vekst og driftsmodellen styret har sikret sørger for at satsing og opprettholdelse av sport blir godt ivaretatt. 

Vil igjen takke for en fantastisk periode i en 100% stilling i barndomsklubben, nå venter nye eventyr i Strømsgodset TF med spennende arbeidsoppgaver som det var umulig å si nei til når tilbudet kom. 

Les mer om det her

Det som har imponert meg aller mest i arbeidet med Stoppen var min første vintercup som ansvarlig og dugnadsarbeiderene bare kjørte på, de hadde full kontroll på alt fra parkeringene til kiosksalg. 

Kan se tilbake på stolte øyeblikk i Liungen og Stoppen sin periode, med sterk deltakelse i blant annet opprykkene.

1995 a-herrer fra 5.div til 4.div

1998 rekrutt damer fra 3.div til 2.div

2000 senior damer fra 1.div til toppserie

2004 senior herrer fra 5.div til 4.div (Petter Høgseth var trener)

2018 med dobbelt opprykk

Så sier vi mindre om nedrykket i 2005 🙂   

 

En morsom liten sang jentene laget etter opprykket til 2.div kvinner i 1998

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.