Luke 23 - Sportslig leder har ordet

Postet av Stoppen Sportsklubb den 23. Des 2019

Et begivenhetsfullt år er lagt bak oss. De sportslige målsetningene vi satte før sesongen er oppnådd. Opprykk på a-lag damer og Gæmliss, a-lag herrer holdt seg og vi fikk etablert ett c-lag.

Neste år kommer vi til å stille lag i 4.div, 5.div, 6.div og 7.div på herresiden. Det er strålende. 5.divisjonslaget vil bli et rekruttlag inn mot a-laget, i hovedsak bestående av juniorspillere. Det vil bli knalltøft, men samtidig en glimrende utviklingsarena. Juniorgruppa består av rundt 50 spillere, som alle vil få gode kamparenaer både på senior- og juniornivå.

På damesiden har vi fått på plass et solid støtteapparat rundt a-laget og J17. Viktige støttespillere er med videre i begge gruppene, samtidig som vi har fått inn solide trenerressurser.

Et år i fotballverden føles som en evighet noen ganger. Det skjer enormt mye rundt oss hele tiden. Utskiftninger i krets, toppklubber, egen klubb, andre klubber gjør at vi hele tiden må tilpasse oss omgivelsene. De du samarbeidet med det ene året er borte det neste. Det har derfor vært viktig for klubben å få på plass en organisasjon som gjør at konsekvensene av å miste personer ikke er like avgjørende som tidligere. Likevel er det veldig viktig for oss å få inn de riktige personene. Da Morten Hansen sluttet i 40%-stillingen hos oss i mai og begynte i en heltidsstilling i Skiold visste vi at vi hadde mistet en enorm ressurs. Det kunne vi ikke la passere, så 1.august klarte vi å få Morten tilbake i en heltidsstilling. Styret var glimrende i den prosessen, og ansettelsen har betalt seg tilbake. Morten gjør en fantastisk jobb med barnelagene. Det er ikke mange klubber i Norge hvor barnelagene får en slik oppfølging som hos oss, samtidig som vi ligger på det samme aktivitetsgebyret som klubber som ikke har samme oppfølging av trenere og lagledere.

Morten jobber også med samfunnsansvaret vi som klubb føler at vi har. Vi jobber inn mot skole, NAV og etater i Lier kommune for å få mulighet til å bidra. Disse har vi gode relasjoner til, og hvis vi får til det vi jobber med i kulissene vil vi i løpet av neste år kunne presentere to-tre veldig spennende prosjekter.

Arrangementene våre er populære. Vintercupene for ungdomslag er fullbooket to måneder før første turnering begynner. Åtte lag står på venteliste og vi får besøk fra lag fra Oslo, Porsgrunn, Gjøvik, Hønefoss, Tønsberg mm. FFO, fotballskoler og Liungen Cup går så det suser og gratisarrangementene våre, løkkelørdag og senkveld på Stoppen er etablerte og populære arrangementer som har pågått i flere år.

Vi har bygd stein på stein i flere år nå, både sportslig og som en samfunnsaktør, og vi begynner virkelig å se resultatene av det. Lars Granaas tok over som utviklingsansvarlig for Harald Johannessen i fjor. Begge har gjort en strålende jobb i denne stillingen. Lars styrer hele ungdomsfotballen og har kontroll på både trenere og spillere. Det betyr at han også har den vanskeligste jobben i klubben, nemlig å ivareta alle spillere både de som vil bli gode og de som er der kun for kompiser. Det er en vanskelig balansegang, men med stadig bedre hospiteringsløsninger og kamptilbud til spillerne er vi nærmere enn noen gang. En ting foreldre i klubben skal være trygge på er at vi alltid ønsker spillernes beste og vi er sikre på at vi har erfaring og kunnskap nok til å klare å legge til rette for det.

15 spillere på kretslag i år viser at klubben er på rett vei. Dette samtidig som vi har aldri har hatt større kull i ungdomsfotballen. Da klarer vi både ivareta de beste og bredden. Når det er sagt kan alt alltid bli bedre og vi bruker mye tid på å evaluere oss for å se hvordan vi kan gjøre det. Akkurat i dag ønsker jeg likevel å fokusere på det positive. Vi har jobbet veldig bra i år. Alle sammen som har bidratt for Stoppen.

Trine Pettersen og Gerd Anne Opsahl jobber litt i bakgrunn i klubben, men for en jobb de legger ned. Trine har stålkontroll. På alt. Hele tiden. Og jobber døgnet rundt. Gerd Anne har lang, lang erfaring fra klubbdrift, som er uvurderlig for oss. I tillegg varter hun opp med restaurantservering på FFO og andre arrangementer, senest på julelunsjen.

Til slutt har jeg et stort juleønske. Nemlig at SpaBra gjør som Liungen og blir en del av Stoppen SK. Det er jeg overbevist om vil være en fordel for alle foreldre og spillere i nedre Lier.

Hvorfor er det behov for det når begge klubber virker å klare seg bra slik det er nå?

Her er noen punkter som jeg mener er positive ved en sammenslåing.

 • Den kanskje viktigste grunnen nå er å sørge for at vi får større jentegrupper i barnefotballen, slik at vi har med jentene lengre. For guttene er det ikke noe problem. De spiller stort sett på laget i skolekretsen sin til de er ungdommer. Verre er det med jentene. Har man fem jenter fra Hegg, fem fra Gullaug og fem fra Høvik så har man plutselig 15 spillere på ett lag. Da blir det raskt mer morsomt. I år hadde ikke SpaBra lag i 2009, mens Stoppen ikke hadde i 2011. Riktig nok har vi nå etablert lag i 2011 også, men gruppene er sårbare. Samlet står vi sterkere.
 • Treningstider. En klubb vil gjøre det lettere å få en bedre utnyttelse av treningstidene. Stoppen bruker en app som gjør at trenere, spillere og foreldre får oppdatert endringer i treningsøkter. Dette er spesielt praktisk i kampsesong hvor mange treninger flyttes grunnet kamper. Letter jobben for trenere og lagledere.
 • Hospitering for SpaBra-spillere i 12-årsalderen til ungdomsfotball. I dag er vi åpne på det i treningssammenheng, men siden de er i en annen klubb kan man ikke det i kamper.
 • Klubben vil ha en administrasjon med ansatte
 • Ett styre.
 • Ansatte vil legge til rette for det sportslige tilbudet.
 • Ansatte vil hjelpe støtteapparatet med det praktiske rundt lagene.
 • Familier trenger ikke være med i mer enn en klubb. Blir billigere både i forhold til medlemskap og innkjøp av klær.
 • Større klubb gir større innflytelse inn mot kommune
 • Større klubb gir bedre rammebetingelser inn mot leverandører
 • Større klubb er mer attraktiv på sponsormarkedet

 

Ønsker alle en riktig god jul !

 

Julehilsen fra

Kristian Bye-Andersen

Sportslig leder Stoppen SK


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.