Luke 21 - Daglig leder om korona-året 2020

Postet av Stoppen Sportsklubb den 21. Des 2020

Dagens luke er tatt fra årets utgave av Stoppenbladet. Les hva vår daglige leder skriver om året som har gått:

Vi startet et nytt år med friskt mot – nytt år nye muligheter, men det lå et virus og vaket i horisonten som de kalte Covid-19.  Fra å være i oppkjøringen til en ny fotballsesong og et rekordantall påmeldte barn til FFO fra mars var det som å møte veggen over natten da nedstengningen kom 12. mars.  Vi rakk og få gjennomført 3 av 4 vintercup helger før nedstengningen.  


En utfordrende tid kom med usikkerhet og mange valg som måtte tas for å kunne overleve som klubb. Administrasjonen og styret jobbet på høytrykk for å finne løsninger som kunne ta vare på medlemmene våre, sikre god informasjon og sikre klubben økonomisk. Det å skulle se inn i glasskula og lage en ny plan for resten av året i den situasjonen var en utfordrende øvelse.  


Permittering av ansatte var ikke til å unngå, men vi beholdt nesten alle i en liten % jobb for å følge situasjonen og kunne planlegge kjapt opp mot en eventuell åpning igjen. I tillegg ble det satt inn ressurser for å holde kontakten med trenere, lagledere og spillere for å redusere frafallet og sikre informasjonsflyten. Optimismen rådet og vi hadde tro på at dette ikke kom til å bli langvarig. Vi flyttet alle aktiviteter som skulle vært gjennomført før sommeren til høsten og utarbeidet en plan for en tilnærmet normal aktivitet fra august. 


Det var en gledens dag 20. april da kommunen åpnet idrettsanleggene i kommunen igjen, slik at barn og unge kunne starte opp med organiserte treninger i begrensede former med de smittevernreglene som ble lagt til grunne fra NFF og FHI. Samme uke står gleden i taket enda en gang, FFO får klarsignal fra kommunen om at oppstart kan skje fra 27. april. Her også under strenge smittevernregler og vi ser oss nødt til å kun åpne for elever fra Høvik skole for å kunne holde oss innafor regelverket. 11. mai kunne barna fra alle de andre skolene også slippes løs på FFO.  


Lenge gikk alle lagene våre og håpet på at det skulle komme en vårsesong for seriespill og nærkontaktstreninger, men dessverre så skjedde aldri det.  


Sommeren kom med ytterligere lettelser av restriksjoner og det ble gjort klart at breddeidretten for barn og unge kunne åpnes for fult igjen fra 1. august. Det betydde full kontaktstrening og at det ble seriespill i høstsesongen. Det ble aldri noen åpning i seriespillet for de over 20 år i hel 2020 – dessverre. 


Etter en sommerferie utenom normalen, ja i dette året har vel alt vært utenom normalen, kom august og klubben gjorde seg klar til å ta fatt på en meget travel høst. Fotballskoler, seriestart og cuper skulle gjennomføres med alle de restriksjoner og begrensninger som gjaldt for det gjeldende tidspunktet. Når seriespillet startet opp 17. august var det så utrolig morsom å se alle barna og ungdommen som struttet av energi og forventninger til årets første fotballkamp 6 måneder etter skjemaet. 

Fotballskoler, cuper og andre arrangement og aktiviteter klubben har klart og gjennomførte dette året under strenge smittevernregler kan du lese mere om inne i dette bladet.  

Det er nok av klubber der ute som har stort frafall av utøvere, manglende frivillighet og økonomiske utfordringer. Administrasjonen og styret i Stoppen Sportsklubb har kjent på disse problemstillingen underveis i denne perioden som alle andre, men i en mye mindre grad enn forventet. 

Når jeg oppsummerer året i sin helhet for klubb vår blir jeg utrolig nok, varm om hjertet! 

Dette er takket være alle spillere, trenere, lagledere, øvrige støtteapparat og foreldre som har støttet 100% opp om klubben! En gjeng fantastiske mennesker som har bidratt slik at alle barna og ungdommene våre har kunnet utøve mest mulig aktivitet, overholdt smittevernregler på kamper og treninger, stilt opp på dugnad på Liungen cup og holdt motet oppe. Tusen takk til dere alle! 

Nei, vi vil ikke glemme 2020 for fellesskapet. Denne klubben står sterkere enn noen gang tross dette viruset som inntok vår hverdag i mars. 

Administrasjonen og styret har lagt en plan for 2021 som inneholder mere aktivitet enn noen gang og vi gleder oss enormt til å ta fatt på disse aktivitetene. Sjekk ut nettsidene våre eller oversikten «Dette skjer i 2021» i Stoppenbladet. 

Igjen tusen takk til dere alle som har bidratt til at 2020 ble mye bedre enn forventet! 


Trine Pettersen 

Daglig leder, Stoppen SK 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.