Stoppen berget uavgjort på overtid - men burde sikret seg alle poengene

Postet av Stoppen Sportsklubb den 12. Apr 2022

Serieåpningen mot et sterkt Åssidenlag åpnet forrykende for Stoppens unge menn, som ledet 4-0 etter 1.omgang. Men så ble de siste 45 minuttene et mareritt - helt til Ole Amadeus Åsly Teigen sørget for 5-5 på overtid.

Tekst: Geir Johannessen

- Vi burde tatt alle tre poengene, men er veldig glad for at det ble ett poeng til slutt. Det var viktig, forteller kaptein, Eivind Brekke Johnsen (37) som selv måtte kaste inn håndkleet i pausen.

-  Jeg sliter med en kneskade og måtte ta det med ro. Åssiden fikk en kjapp redusering etter hvilen og så scorer de tre kjappe mål til. Dermed ble det ulidelig spennende mot slutten, erindrer veteranen på laget.

Eivind Brekke Johnsen og han lagkamerater i Stoppen har ambisjoner om å slå tilbake så fort som mulig etter nedrykk i fjor.

- Vi har om målsetning å rykke opp og mannskapet er godt nok til det. Her er det mange gode fotballspillere og samholdet er meget bra, mener kapteinen på skuta.


Pangstart

Allerede etter fire minutters spill satt den første ballen i nettmaskene da Mathias Røed sørget for utmerket forarbeid da Daniel Bye-Andersen sekundet senere kunne juble for 1-0 scoringen. Lekkert spill av hjemmelaget, som fortsatte stormløpet mot Åssias reservekeeper, Andreas Mortensen Andersen.

Seks minutter senere var det så Herman Westerlunds tur til å heve armene til værs da han puttet lærkula sikkert mellom stengene..

Før hvilen sørget også Scott Lehar Lyhus og Ola Amadeus Åsly Teigen for to nettsusere til. 4-0 ledet Stoppens menn og alt så lyst ut før 2. omgang startet.

I løpet av ti minutter sørget nemlig gjestene for fire scoringer, og da var det all grunn til å bli bekymret både på banen og på sidelinjen hvor trenerteamet fulgte utviklingen.

Halvveis i omgangen puttet så ÅIF 2 nok en ball bak Jørgen Heien i Stoppenburet og da så det virkelig mørkt ut. Duellen ble ulidelig spennende, men for hjemmelaget så det ut til å ende med knepent tap.

 

Ola scoret 

Men det var en oppmerksom goalgetter på kunstgresset på overtid. Ola Amadeus Åsly Teigen var virkelig våken frempå etter en retur, og smelte ballen sikkert i nettmaskene. Da var det grunn for å juble litt da Stoppen sikret seg det ene poenget etter å ha full kontroll første del av matchen.

- Da de scorer så kjapt etter hvilen ble det usikkerhet i dette unge mannskapet, men jeg er stolt av at det ble poeng til slutt. Det er meget god lagmoral i dette laget, bedyrer kapteinen, Eivind Brekke Johnsen.

Neste seriekamp er 2. mai mot Vestfossen 2 på bortebane, mens fire dager senere gjester Solberg Lier stadion. Det blir utvilsomt mange spennende fighter kommende også sesong og så får vi se om ambisjonene om opprykk blir en realitet i oktober.

 

Kampfakta:

5.divisjon

Stoppen - Åssiden 2: 5-5 (4-0)

Mål: 1-0 Daniel Bye Andersen (4), 2-0 Herman Westerlund (10), 3-0 Sondre Tønder Sangolt (28), 4-0 Ola Amadeus Åsly Teigen (34), 4-1 Erik Kolasa (48), 4-2 Erik Midtgarden (50), 4-3 Viktor Langset (55), 4-4 Ahmed Cetin, straffe (57), 4-5 Viktor Langset (73), 5-5 Ola Amadeus Åsly Teigen (92)


Gult kort: Thomas Elias Ruth, Anders Øvermo  og Jørgen Heien, Stoppen, Mikail Hussain og Viktor Langset, ÅIF 2

Dommer: Adrian Forsberg, Drammens BK Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.