Luke 9: Idrett+skole+barnehager= Aktivt lokalsamfunn

Postet av Stoppen Sportsklubb den 8. Des 2022

Stoppen SK har alltid sett verdi av å samarbeide med skoler rundt barn og unges oppvekstmiljø. Andre kommuner rundt oss har hatt gode erfaringer ved å innføre aktive lokalsamfunn, noe som har bidratt til at skole og idrett samarbeider mye tettere om å skape idrettsglede for flere. Sommeren 2022 inngikk Stoppen SK en intensjonsavtale med Gullaug skole. Gjennom høsten har klubben vært mer inne i skolen enn noen gang. Stoppen SK gjennomfører nå aktivitet på SFO, vi har en alternativ læringsarena på tirsdager hvor vi gir elever på skolen en annerledes skoledag, og i oktober arrangerte vi funny friday på skolen en fredags kveld. Her var det 30 elever innom som spilte sammen, drev aktivitet i gymsalen og hørte på musikk. 

 

Stoppen Sportsklubb bidrar som et bindeledd mellom Gullaug skole og barnehager i skolekretsen. I tillegg til den fysiske aktiviteten er målet at barna allerede før skolen får mulighet til og bli trygge og litt mer kjent med skolen. Dette gjør vi ved å ha aktiviteter med barnehager på skolens område og ved å ta med elever inn i barnehagen. Vi ønsker også å ha aktiviteter med flere barnehager samtidig slik at barna kan bli litt bedre kjent før oppstart i 1.klasse.

Klubben kommer også til å ha et samarbeid med flere barnehager om aktiviteter i barnehagen og på Lier stadion.

 Alle barn og unge trenger et tydelig lokalmiljø som sammen skaper aktivitet for alle. Vi har stor tro på at idretten, skolene og andre foreninger sammen kan klare å skape et bedre oppvekstmiljø for alle. Alle barn og unge fortjener å få muligheten til å bli glade i idrett slik at de beveger på seg, opplever mestring, og har det gøy med bevegelse. Å skape treffpunkt som stimulerer både kreativitet, sosialt og fysisk, er et viktig mål innenfor aktive lokalsamfunn. 

Stoppen SK gleder seg til å fortsette å utvikle Aktive lokalsamfunn i samarbeid med skoler og barnehager. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.