Fotball er for det globale og lokale samfunnet. Fotballprosjekt i Etiopia

Postet av Stoppen Sportsklubb den 29. Aug 2023

I tråd med vår visjon om å ta samfunnsansvar har vi en god dialog og kontakt med Tomas. Han med flere, har ett meget godt og viktig fotballprosjekt, som vi og Stoppenfondet gladelig støtter og bidrar på. Vi strekker oss langt for å gjøre fotballen til for alle. Det samme viser Tomas og hans team. Vær så snill les saken og sjekk de flotte bildene. 
''Vårt fotballprosjekt i Etiopia.

Jeg har en mor som er født i Addis Abeba, i Etiopia, og vi har vært der med familien mange ganger. Min far som er fra Bergen(heia Brann), har i hele sitt liv vært fotballinteressert, og var blant annet trener for meg og laget mitt i Liungen i 10 år. (Han har forresten også spilt på a-laget til Liungen i en sesong, men det var før jeg ble født). Alle gangene vi har vært i Etiopia og besøkt familien vår der, har vi hatt med oss mye fotballutstyr, baller og drakter. 

 

I Etiopia har vi en venn som også er interessert i fotball, tidligere fotballspiller og nå engelsklærer. Han kjenner til mange fotball-lag som sårt trenger utstyr. Alle i hele verden elsker fotball, det ser vi også når vi er på besøk i Etiopia. Men de mangler både sko, fotballer og drakter. Derfor har vår familie, sammen med vår venn i Addis Abeba, i mange år støttet lag og unge fotballspillere med nødvendig utstyr. Vi har også besøkt skoler i byen og gitt dem fotballer, volleyballer og basketballer som de kan bruke i gymmen.

 

Det er fantastisk å kunne være med og bidra på en så enkel måte. Vi har tatt kontakt med klubber i Norge, samt hovedkontoret i Norway cup. De fleste klubber og foreninger har et overskudd av drakter som de kan gi bort. I tillegg har vi fått penger av foreninger og lag i Norge, samt privatpersoner, og vi har kunnet kjøpe nye fotballer vi kan ta med oss.


I februar 2023 var vi på ny på reise til min mors hjemland. Da tok vi kontakt med Stoppen, og de kunne hjelpe oss med mange drakter; både hvite og svarte Stoppendrakter, men også de gule, gamle draktene fra Liungen. I tillegg fikk vi en bag full av Norway cup T-skjorter fra Norway cup sentralt i Oslo. Alt dette tok vi med oss til Addis Abeba;  kofferter og bager fullt av fotballutstyr og fotballer. Vår venn der tok oss med rundt til ulike lag i byen, og spillerne fikk sine drakter med nummer på ryggen. Og helt nye fotballer. Tydelig glad og stolt, og trenerne så takknemlige. Jeg fikk også være med og spille sammen med dem på deres humpete bane dekket av gress og jord.

 

I august 2023 tok vi kontakt igjen med Stoppen, fordi spillerne på ett av lagene vi har hjulpet tidligere har blitt voksen, og de har nå rykket opp i divisjonssystemet i landet. De trenger et draktsett m/keeperdrakter for å kunne få lov til å spille i ligaen. Da fikk vi med oss et helt sett med rød drakter som tidligere ble brukt av Stoppen herrelag.

Vi takker dere for at dere stiller opp og gir av deres overskuddslager. Det er lite som skal til for oss, men det betyr mye for dem som tar imot. Nå er det mange lag og fotballspillere i Addis Abeba, Etiopia, som løper rundt med Stoppendrakter og gamle Liungendrakter.''

 

Mvh Tomas Begashaw Zweidorff

Kontakt Thomas på mail om du har noe å støtte dette prosjektet med: tomas-bz@hotmail.comKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.