Luke 8: Yngve Berthinussen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 8. Des 2023

Yngve Berthinussen har i en årrekke vært trener i Stoppen SK. Nå legger han keeperhansker, fotballsko og stoppeklokke på hylla og setter seg i sofaen for å se på Arsenal. Vi tok en prat med trenerlegenden.


Hva brakte deg inn i klubben?

Har vært medlem av spa/bra siden 1979 den gangen som Sparta. Etter at begge sønnene begynte å spille fotball har jeg engasjert meg  på trenersiden slik som min far gjorde før meg når jeg spilte fotball og bandy.

Eldste sønnen min spilte på gutter 2000 og jeg har vært med siden Spa/bra og Liungen slo sammen  ungdom og seniorfotball i 2012.

Hvor mange år har du vært frivillig i Stoppen?

Har vært med siden sammenslåingen  2012 i stoppen. Før det var jeg trener i spa/bra

Hvordan vil du oppsummere årene i klubben?

Årene i klubben har vært helt enestående. Bare det å få følge mine egne barn i oppvekst og med venner og flinke folk i klubben har det vært helt strålende. Det å ha vært på feltet har gitt meg energi, så det er med en viss vemod å skulle slutte etter alle disse årene.

Kan du fortelle oss litt om noen høydepunkter gjennom alle disse årene?

Høydepunktene er guttene jeg har trent og  blitt kjent med. Det har blitt mange gjennom årenes løp. Å få følge gutta i alle disse årene er høydepunktet. Treningsleir i inn og utland har vært   gøy og selvfølgelig cuper og seriekamper.

I 2024 ble du også keepertrener i klubben sammen med Magnus Øverby og Nicolai Larsen Berg - Hvordan har det vært?

Har alltid hatt ett ekstra engasjement for keepere og har trent keepere på g2000 og g2006/07. Det å ha vært med en liten stund når Nicolai gikk ut i pappapermisjon nå i høst har vært utrolig gøy og har gledet meg til hver trening sammen med Magnus og treningsvillige keepere.

Du var selv en bra keeper - Hvordan var den karrieren?

Alltid likt å stå i mål. Har vært i Spabra hele karrieren fra smågutter til junior og A-lagsfoball .

 

Vi takker Yngve for alle årene han har bidratt i klubben. Yngve er hel ved, og en av mange fantastiske ildsjeler i klubben.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.