Luke 14: Trenerne tar et tilbakeblikk på årets D-lagssesong

Postet av Stoppen Sportsklubb den 14. Des 2023

Kristian Borge og Sondre Skandsen er trenere for Stoppen D-lag. De har unnagjort en meget solid sesong i 7.divisjon som endte med 2.plass kun ett poeng bak IBK 2. 18 kamper ble spilt. 15 seiere, 2 uavgjorte og kun ett tap. Over 90 skårede mål!

Vi sendte over noen spørmål til gutta om årets sesong. Les svarene vi fikk i dagens julekalender.


For å starte med de morsomme kjappe: 

Garderobens klovn: Sebastian Chavez. Han er så utrolig enkel, men likevel ekstremt sammensatt.

Beste hårsveis: Michael Luzio. Ser ut som Maldini på sin peak. Italiensk klump med snacks.

Beste venstrefot: Hvis ikke dette er Sondre Skandsen, så skjønner jeg ingenting. 13 målpoeng med den foten da.

Årets toppskårer: Sebastian Finsrud. Ingen over, ingen ved siden av. Har et rykk og et sluttprodukt som hører hjemme minst fire-fem nivåer over vårt.

Årets råtass: Granit Ademi og Sondre Skandsen får dele denne. Granit med de semikriminelle taklingene og Sondre med brødsaksa.

Best kledde: Kristian Borge. Møter oftere opp i blazer og dress enn i treningsklær. Framtidig boligbaron og aksjeshorter.

Verst kledde: Espen Gustavsen. Takk for kaffen.

Årets dårligste unnskyldning: Ole Christoffer Holmen med sin smått utrolige: Jeg kunne ikke møte opp i dag fordi jeg skulle lage fiskesuppe med dama.

Årets flause: Jan Aleksander Miller mente det var en god idè å legge mobilen i mikrobølgeovnen på lagturens første dag, fordi han hadde sølt vann på den. Gikk dermed uten mobil de neste 3 dagene.

 Årets "jøss": Ådne Lunestads matchvinnerscoring mot Åssiden hjemme, etter å ha sett like målfarlig ut som en glassmanet i alle år.

 

Over til de seriøse spørsmålene:

 

Hvordan vil dere oppsummere årets sesong?

 En eneste stor opptur. Endelig har vi fått satt en fast gjeng med spillere og fått supplert med et par herlige jokere. Aldri har det vært mer kontinuitet og tilfredshet på D-laget. Dette er en gjeng som er glade i hverandre og som utfyller hverandre. Og det merkes sportslig. Ett fattig poeng unna opprykk. Vi tapte én kamp hele sesongen. Scoret 91 mål på 18 kamper. Og vi hadde det jævlig moro i prosessen.

 Hva var årets høydepunkt?

 Det må være seieren borte mot Konnerud. De stilte sporty opp som vanlig, og det er jo veldig søtt at de gir det et forsøk. Er litt som når Port Vale tar ledelsen mot United i FA-cupen. Artig så lenge det varer, men man vet jo hvordan det ender. Det ble en seig affære i varmen og kveldssola oppi skogen der. Men Philip Pedersen viste storebror Marcus-takter på et frispark i andreomgangen, fikk dyttet inn 3-2 og snuoperasjonen var komplett. Pga en teknisk detalj protesterte Konnerud på resultatet, så vi trodde vår elleville jubling både på banen og i garderoben skulle telle for nada. Men kretsen ga oss medhold to-tre uker etterpå, og endelig kunne vi juble helt fritt. En slags dobbeltseier. Alltid tre poeng mot Konnerud osv. Dere skjønner greia.

 

Hva var årets beste kamp?

 Vanskelig å komme utenom 13-1-seier hjemme mot Bødalen. Sjeldent har Stoppen-matta blitt velsignet av så mange praktmål i én og samme kamp. Her skulle man tro Quaresma, Ronaldinho og Beckham spilte hvis man kun ser på scoringene. Rett og slett toppnivå offensivt av hva denne gjengen kan få til. Likevel lander man nok på at hjemmekampen mot Åssiden og 4-3-seieren som kickstartet høsten var den sterkeste prestasjonen. Et enormt mannefall gjorde at vi knapt hadde innbyttere.  På et tidspunkt i kampen hadde vi ingen. Finsrud ble hentet på jobb, kom til 2. omgang, spilte 15 min og ble kjørt tilbake på jobb. Banen var rekordtung og våt etter ekstremværet i august, og Åssiden gikk ikke med på å flytte kampen. Da hentet guttene ut det lille ekstra. Jeg har aldri sett maken til dedikasjon og oppofring i 7. divisjon. En stund der lurte jeg på om vi faktisk spilte for noe enda større enn bare oss selv. Rørende for et trenerhjerte. Denne gjengen kan virkelig klare alt.

 

Hvilke spillere utmerket seg i år?

 Her får vi ta en topp 3:

 1) Sebastian Finsrud - av åpenbare årsaker. Hele laget blir bedre av hans tilstedeværelse. Bøtter inn mål.

2) William Bækkelund - tar ansvar, kapteinsmateriale, setter krav. Spiller alltid som et eksempel til etterfølgelse
 3) Rasmus Qvist - definisjonen av stabil. Alltid med. Alltid påskrudd. Aldri sliten. Bunnsolid


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.