Luke 17: Vi skal spille som Godset- Samarbeidsavtale signert

Postet av Stoppen Sportsklubb den 17. Des 2023

Mandag signerte Stoppen SK en omfattende samarbeidsavtale med Strømsgodset Toppfotball. En avtale vi har jobbet med siden mars i år.

Bakgrunn

Akademiklassifiseringen til Norsk Toppfotball krever at toppklubbene har samarbeidsavtaler med utviklingsklubber. Som utviklingsklubb har vi ikke vært helt fornøyd med avtalene. De har blitt for generelle, og gitt oss for lite. Derfor startet vi arbeidet i mars med å få på plass en avtale som gir oss mer og som omhandler spillerutvikling, trenerutvikling og samfunnsprosjekter.


Målsetninger

I avtalen har vi landet på følgende målsetninger:

  • Utvikle spillere av begge kjønn fra lokalklubb til Strømsgodset Toppklubb
  • Utvikle trenere i Stoppen SK som kan bidra til bedre spillerutvikling i klubb, og som selv kan utvikle seg til å bli trener i Strømsgodset Toppfotball
  • Sette i gang, og videreføre, gode samfunnsprosjekter der idretten bidrar i lokalsamfunnet
  • Skape entusiasme rundt Strømsgodset Toppfotball gjennom et tett samarbeid med Stoppen Sportsklubb

Skape entusiasme rundt Godset

Hvorfor er det viktig for Stoppen SK? Viktigheten av et stort engasjement rundt en toppklubb i nærmiljøet så vi tydelig i 2013 da Godset vant seriegull. Halvparten av spillerne på FFO hadde på Godset-drakt på treningene, og alle hadde sine helter og favorittspillere.

Vi tror at synergieffekten av et slik engasjement fører til at barn og ungdom spiller mer fotball og følger mer med på fotball. Det engasjementet kan ikke kun overlates til prestasjonene til toppklubben, også vi som breddeklubb(er) må hjelpe til med dette. Et av grepene vi gjør er å samarbeide om samfunnsprosjekter.

Vi har som mår å sette i gang med tre prosjekter i 2024, i tillegg til det vi allerede gjør i dag.

  • Gåfotball i Stoppen SK. Godset er alt i gang, så de vil hjelpe oss med å få startet opp.
  • "Blå-rød"time. Vi ønsker blåtimen til Godset også ut i nedre Lier. Dette går på holdningsskapende arbeid i skoler, og aktiviteter i barnehager.
  • FanZone på Lier stadion. Ett par ganger før Godset-kamp neste år ønsker vi å arrangere en FanZone på Lier stadion, før vi kjører buss ned til Godset kamp.

Vi jobber i disse dager med å få støtte til å kunne gjennomføre prosjektene.


Spille som Strømsgodset Toppfotball -samarbeid rundt spiller- og trenerutvikling

Sportslig samarbeider vi nå med Godset om en fagplan hvor vi tar utgangspunkt i hvordan utviklingsavdelingen til Godset spiller. Dette ønsker vi å dra inn i lagsaktivitet fra barnefotball og helt til seniorfotballen, på FFO og i Akademi.

Hvorfor?

Det er ulike grunner til dette. Ett av målene våre er å skape spillere som skal bli toppspillere i Godset så tenker vi det er lurt at vi jobber med de samme momentene som toppklubben. 

Vi tror det kan være morsomt for våre spillere, uavhengig av nivå, å vite at de jobber med det samme som i toppklubb og at det vi driver med i klubben er gjenkjennbart når de ser Godset spiller.

Godset vil tilføre oss kompetanse i form av rammeverk og mennesklige ressurser som de vil bidra med på forumer og felt for våre trenere. Det tror vi kan bidra til å inspirere og utvikle trenerne våre.

Målet med avtalene er at alle spillere og trenere i klubben skal nyte godt av dette samarbeidet. Vi gleder oss til å jobbe med Strømsgodset om dette samarbeidet neste år.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.