Sikkerhet på vei til trening

Postet av Stoppen Sportsklubb den 18. Sep 2016

Høstmørket er her, og vi minner derfor alle spillere, foreldre og støtteapparat om vår holdning til sikkerhet på vei til trening og kamp.

Styret i Stoppen Sportsklubb har vedtatt en reisepolicy for klubben, i samarbeid med kampanjen #verditransport i regi av Buskerud fylkeskommune. Vi ber alle spillere, trenere og foreldre lese, dele og følge denne - og bidra til best mulig trafikksikkerhet.

Her er ei bildefil du kan dele (vedlegg)


Verditransport
I løpet av de siste årene har for mange mennesker mistet livet i trafikken i Buskerud. I løpet av 2015 mistet 8 mennesker livet i trafikken. Dette er en nedgang sammenlignet med 2014 og 2013 da henholdsvis 18 og 19 mennesker omkom.
Unge førere er overrepresentert i alvorlige personskadeulykker, særlig unge menn fra 18-24 år. Kjøring til fritidsaktiviteter utgjør 30 % av alle ferdsel med bil. TA VARE ønsker å nå idrettslagene i Buskerud. Idrettsutøvere på vei til og fra trening og konkurranser tilbakelegger mangfoldige kilometer i løpet av et år. Idrettslagenes medlemmer, utøverne selv, er utvilsomt den største verdien i idrettslaget. Når de ferdes er det store verdier som transporteres.

Beskyttet idrett
Kampanjens slagord er TA VARE. Som idrettsutøver er du alltid oppmerksom på å ta vare på deg selv og dine lagkamerater. Du bruker alltid beskyttelsesutsyr når du driver idretten din. Aldri på banen uten leggskinn, aldri ut fra hoppkanten uten hjelm, aldri over big jumpen uten ryggplata. Dette er fordi du vet at hvis det skulle gå galt, så vil du minimere skadene. Du tar vare på deg selv. Samtidig er du opptatt av lagkameratene dine. Du backer opp en lagkompis når han eller hun gjør en feil, du hjelper dem i treningen sin, du sier i fra hvis du mener noen gjør noe feil. Du tar vare på de rundt deg.


Overfører du samme tankegrunnlaget til når du er på veien, enten det er på joggetur eller i bilen på vei til kamp, tar du vare også i trafikken. Dette er kampanjens målsetning, at idrettslagets medlemmer blir mer oppmerksomme når de befinner seg i trafikken.
Dette er bakgrunnen for at Buskerud fylkeskommune har inngått et samarbeid med idrettsklubber og skoler i fylket, for å sette trafikksikkerhet på dagsorden blant ungdommer.

Kortfattet fakta om #tavare

  • Kampanje for å bedre holdninger til trafikksikkerhet hos barn og unge
  • Målgruppe er ungdom i alderen 15-24 år
  • Ansvarlig for kampanjen er Buskerud fylkeskommune

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.