Luke 9 - Alt var bedre før

Postet av Stoppen Sportsklubb den 9. Des 2018

Alt var bedre før. Sånn er det bare. Hustelefoner, ringeklokke og bein eller føtter som transporterte oss fra det ene til det andre. «Husarrest» som faktisk hadde en betydning.  

 

Tid det hadde vi nok av, mer enn nok.  

Aviser i postkassa, enten det var Drammens Tidene eller Fremtiden, de litt høyre herrer hadde faktisk Aftenposten også. Videoutleie som kom med de ferskeste filmene året etter de var utgitt i USA.  

Det var seniorlag i Sjåstad med 11 stk Johansen’er i startelleveren. Sjåstad var i 3.div, det var Lier også. Liungen satsa knallhardt, hadde den store trenerpersonligheten inne år etter år. Kjetil Becker spilte i fire tiår på Liungens herrelag.  

Dugnader var en stor del av driften, enten man sto i åkeren for å kutte purreløk i pulverlett snø, eller om man var av de heldige og kom inn i drivhusene for å kutte snorene agurkplantene ble hengt opp i.  

Det var tider det. 

Fotballstrømpene kom i to forskjellige varianter, enten med fot (den dyre varianten), eller der foten var erstattet med en liten snor som holdt strømpene nede (den litt billigere varianten).  

Store tomter hvor man dyrket mye av huskosten selv, poteter, sukkererter, bringebær, jordbær, rips, gulrøtter, rabarbra og hodekål. Potetkjellere hvor årets potetfangst ble lagret for husholdningen for det neste året. 

Det var tider det. 

Folket hadde faktisk en skrutrekker, hammer og spade. Kjøpte mel og sukker for å bake. Kunne skifte lyspæra på bilen selv.  Det var Shell, Noroil og Fina som bensinstasjoner i Lierbyen, da man fikk kjøpt olje, tennplugger, sikringer og lyspærer der. 

 

Hytte uten vann, toalett og strøm, det var kos det. Isopor som dass ring. 

Søndager var lydfri, ingen som klipte gress eller brukte motorsag for å sikre neste års ved kjeller. 

Det var tider det. 

Nå er det gnagsår plaster bare man benytter steikepanna for å snurre noen pannekaker.  

Mobiltelefoner som stor erstatter for ringeklokka, selv ukjente numre må sjekkes får man eventuelt ringer opp igjen. Skulle det ringe på døra noe uventet så åpner man sjelden. 

Før hoppa vi ut av vinduet når «husarresten» var et faktum, nå hopper vi inn.  

Drive in school hvor vi foreldre bare kan kjøre inn og levere barnet blir neste oppfinnelse med to installerte oppvaskmaskiner, slik at man slipper å rydde ut når det er rent – bare ta fra den rene og sette inn i den skitne igjen. 

  

Papiravisen er gammelt nytt, nå sjekkes Dt, VG, Dagbladet, Aftenposten flere ganger om dagen, vi presenteres faktisk falske nyheter ettersom «kravet» til leveransen av nyheten er så knallhard. 

Regjeringsmedlemmer som spiller pokemon go i stortingssalen og samtidig vedtar mobilfri skole. 

Dugnader er det samme som å «banne i kirken»  

Klesskapet er så fult at man faktisk ikke vet hva man eier, daglig legges det igjen utstyr for store verdier. Nå kutter man nederste del av strømpa med saksa. 

Bensinstasjoner som selger boller, pølse og burgere sammen med to for en cola. Caffe latte osv, skal man ha drivstoff og spylervæske må man snart på KIWI eller Rema. 

Den kjente tidsklemma enda man slipper å stå i banken, gå til skolen, plante og rydde i hagen og får matvarene levert på døra. Utrolig hvordan de samme 24 timene har endret seg historisk sett. 

Alt var bedre før i tida 

Glad og heldig som har fått oppleve denne enorme utviklingen, fra 5 øringer, banksjekker, reisesjekker, gull og rødboka, brevgiro og 10 kroners lappen. Frimerker som faktisk beskrev portoen og gode gamle postkorta som kom frem lenge etter folket var hjemme fra ferie. 

God søndag til dere alle – det er glimrende forhold på Lier Stadion håper det lar seg friste. 

Godt verden går videre, det er helt sikkert 😀  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.