Luke 18 - Stoppen City et unikt flyktnings tilbud i nærmiljøet

Postet av Stoppen Sportsklubb den 18. Des 2018

Sent på sommeren 2018, nærmere høsten faktisk fikk Stoppen SK henvendelsen fra kultur og fritid i Lier Kommune om vi som klubb kunne tilrettelegge et treningstilbud for unge, voksne flyktninger i Lier Kommune. Henrykt over henvendelsen, tok det ikke mange timene før Stoppen SK var på ballen.  

Voksenopplæringen hadde etter flere forespørsler fra deres flyktningelever sett behovet for et fotballag gutta kunne starte på. Elevene hadde savnet et slikt tilbud i lang tid og de ga uttrykk for at de ikke var så enkelt for de å starte et fotballag selv. 

Etter intense møter mellom Stoppen SK og Lier kommune fant vi løsninger til det beste for alle parter. Rammene for laget ble satt, det ble investert i det nødvendig utstyr ett lag trenger og en trener var klar på rekordtid.  

Braksuksess fra første spark på ballen, hvor de i snitt har kommet 20 mann på trening gjennom høsten. Vennskap har blitt skapt på tvers av kulturer, språkutviklingen skjøt fart noe som har gitt en enorm mestringsfølelse for hver og en av oss. 

Viktigheten å kunne tilrettelegge og skape samlingspunkter for denne gruppen ser vi på som meget avgjørende for integreringen i lokalsamfunnet. Stoppen City er så å si selvgående med en fantastisk trenerkapasitet i Zenar Yosief Nuguse 

Utfordringene Zenar Yosief Nuguse fikk tok han på strak arm og treffer gutta en gang i uka for trening, i tillegg er det blitt arrangert treningskamper gjennom høsten. Med noen rammer rundt laget kan vi som klubb i samarbeid med kommune virkelig tilrettelegge for at drømmer realiseres.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.