Sportslig leder: Politikerne svikter ungdommen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 26. Mai 2021

Jeg må bare få sagt det. Frustrasjonen er enorm.  

I denne pandemien vi er i synes jeg styresmaktene har sviktet idretten. 

Frykten for smitte har trumfet alt og det får konsekvenser.

Idretten betyr mye for mange. Veldig mye. Mangelen på idrett får fysiske og psykiske følger. Det vet vi som jobber med dette. Spillere som har vært superivrige slutter å trene fordi de ikke lengre har noe å se frem til. Spillere slutter i hopetall. Spesielt ser vi det i de sårbare årene fra 15-19 år. Det er svært uheldig.

Søk opp psykisk helse + FHI på nett. Eller psykisk helse + Nakstad. Eller psykisk helse + Guldvog. Dere skjønner hva jeg mener. Faktisk snakker ingen av disse om psykisk helse under pandemien. De har kun hatt fokus på å stoppe smitte. Kan man virkelig ikke tenke flere tanker samtidig? 

 Nå skal det sies at jeg fant noe da jeg søkte på Guldvog og psykisk helse. Han la nemlig frem en rapport som viste følgende: 

" – Unge voksne opplever å ha mistet mye det siste året. I alt oppgir en av tre, 29 prosent at deres psykiske helse har blitt dårligere det siste året, sier Guldvog.

For de yngste gruppene som er spurt i undersøkelsen svarer imidlertid hele 54 prosent at deres psykiske helse har blitt dårligere, mens 52 prosent i aldersgruppen 25–34 år oppgir det samme. "

Idretten kan hjelpe på unge menneskers psykiske helse, men myndighetene lar fortsatt ikke breddefotballen, les seniorfotballen, spille kamper, ikke engang vanlig trening er lov. Helsemyndighetene er ikke redd for smitte i selve spillet, men pølsekøer og at at man reiser over kommunegrenser.  På tross av forskning som viser at det er lite smitte og at breddefotballen er åpen i de fleste andre land, velger Høie og Raja å stå på sitt. Med den eneste begrunnelsen av at man kan ikke åpne opp alt samtidig, eller Høie sitt siste bidrag: Alle kommer til å blåse i en-meteren hvis breddefotballen får åpne opp. Forventer Høie virkelig at alle plutselig skal oppføre seg som at smitten er borte?

Breddefotballen har vært steng siden pandemien begynte. Hvordan kan da regjeringen vite hvordan smitten vil være når de aldri har prøvd å åpne den opp?  

Nå kan man endelig spille kamper igjen i barne- og ungdomsfotballen. Det vil si innenfor kommunegrensene. Det er jo helt topp for Drammen kommune, som har lag fra Svelvik til Vestfossen, men for Lier er det helt tragisk. Ungdomslagene våre er satt opp med kamper mot hverandre eller av og til ett Lier IL-lag. Siden det er så få lag å spille mot er det ikke nivådelt. Våre a-lagsspillere herrer som holder junioralder skal spille kamp mot et Lier-lag som i utgangspunktet skal spille 2. divisjon junior. Blir feil for alle og motivasjonen helt borte.

Et lag i barnefotballen tapte med over 20 mål i dag. I neste kamp møter de samme motstander. Hvor lenge spiller de fotball?

Vi kan ikke reise over kommunegrensa for å spille kamp, men ellers i samfunnet er det ingen begrensninger på å dra til Drammen. Vi kan fint dra med et Stoppenlag og  møte et Konnerudlag på McDonalds eller Gulskogen uten at noen løfter en finger, men å spille en kamp på Konnerud Idrettspark er fyfy.

Jeg fatter det ikke.

Ber på mine knær om at lokalpolitikerne tar til vettet og lar oss få spille mot Drammenslag.

Når det gjelder seniorfotballen hjelper det ikke med bønn. Det har blitt en prinsippsak for regjeringen. Den eneste muligheten jeg har til å nå ut til de er gjennom stemmeseddelen min mandag 13.september. Den går ikke til regjeringspartiene. Det er helt sikkert.


mvh

Kristian Bye-Andersen

Sportslig leder Stoppen SKKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.