Seniortreff onsdag 9.juni

Postet av Stoppen Sportsklubb den 27. Mai 2021


Stoppen Sportsklubb har startet opp et nytt prosjekt vi har kalt «På lag med den eldre delen av befolkningen». Prosjektet er et samarbeid med Stiftelsen Dam. Prosjektets mål er å skape treffpunkt på klubbhuset vårt for aldersgruppen 65+.  

Pandemiens konsekvenser for det enkelte mennesket er fortsatt krevende å spå, men en del forskning og undersøkelser tyder på at mange eldre har følt på ensomhet og isolasjon det siste året. Mange eldre har hatt svært lite besøk fra sine nærmeste. Vi vet at mange eldre har små nettverk fra før. Da kan de negative konsekvensene bli store for den enkelte.   

Prosjektet vårt skal legge til rette å skape en god og trygg møteplass der de eldre kan være sosiale. Vi ønsker også å tilby innslag av fysisk aktivitet. Vår målsetting er at eldre som opplever isolasjon, ensomhet og utenforskap i livet sitt skal ha en møteplass å komme til. Her skal de få mulighet til å bygge nye relasjoner med andre.  

Vi har også et stort fokus på at alle deltagerne skal møtes med omsorg og empati. For deltagere som har lyst til å være med er det verdt å merke seg at det er ingen krav om innmelding i klubb, og at dette tilbudet er helt gratis for deltagerne.  

Vi har et mål om å ha et ukentlig onsdagstreff fra 10:00-11:30. Deltagerne som ønsker å være med kan bli hentet i minibuss hjemme hos seg selv. Disse blir kjørt til Stoppen Sportsklubb sitt klubbhus der det vil bli servert noe å bite i. Etter lunsjen vil vi sette i gang aktiviteter som skal bestå av lavterskelaktiviteter, sånn at alle deltagerne kan være med og føle mestring.  Ta kontakt med Thomas Bakken på tlf 90176365  eller Thomas.h.bakken@stoppensk.no ved behov for henting.

Eksempler på aktiviteter skal være gåturer med og uten staver, yoga på klubbhuset og enkle styrkeøvelser med bruk av strikk og manualer. Når aktivitet og lunsj er over, så kjører vi deltagerne hjem til seg selv 11.30, slik at alle er tilbake igjen til ca. klokka 12.00.  Slik vil et onsdagstreff foregå hos oss. Vi ønsker å legge inn fire ekskursjoner med minibussen. Turer til Drammen, omvisning Marienlyst stadion, Bragernes kirke, kan være eksempler på dette. Dette ønsker vi å tilby for å skape enda sterkere sosiale bånd mellom deltakerne våre.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.