Stoppen med ny triumf - gøy å spille fotball igjen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 22. Aug 2021

Etter halvannet år er breddefotballen i gang for fullt, og Stoppens menn i 4. divisjon har fått en flying start med to seire og et tap.

- Det er skikkelig moro å være i gang igjen, forteller målskytterne Matias Røed (18) og Julian Falch Milde (26).

 Tekst/foto: Geir Johannessen

Stoppen sesongåpnet med 2-1 seier mot Konnerud på eget kunstgress, mens det ble 0-2 tap for Kongsberg på bortebane (gress). Fredagskveld ventet så Jevnaker på motsatt banehalvdel på hjemmebane, og det ble en ny opptur for lierlaget som i løpet av to minutter knallet til med nettsusere.

Julian Falch Milde satte gjestenes forsvar på prøve da han etter 18 minutters spill plasserte ballen forbi en sjanseløs siste skanse. En psykologisk viktig scoring for Stoppen.

Da er det god grunn til å slippe jubelen løs. Bare få minutter etterpå er det så juniorspilleren, Matias Røed sin tur til å gjøre Jevnaker-forsvaret til statister.

Han feide forbi to oppassere og fant nettmaskene på utmerket vis, uten tvil en flott enmannsprestasjon.

- Jeg fokuserte på å sette ballen til side for keeperen, og det lyktes jeg med. Gøy å score mål og vinne kampen, stråler 18-åringen.

Jevnaker hadde grepet på spillet det første kvarteret, men spillerne ble overrumplet da Stoppen smelte inn to kjappe nettsusere. Bedre ble det ikke like før pausesignlaet  lød da gjestenes midtstopper, Martin Andersen-Gott satte ballen i eget nett. Det skjedde etter at Julian Falch Milde var på farten på ventstrekanten, og sendte i veg et innlegg som endte med at ballen forandret retning og suste inn mellom stengene. Dermed en trygg 3-0 ledelse da spillerne tok velfortjent hvile.

 

Seks poeng

2. omgang ble uten scoringer for hjemmelaget, mens gjestene fra Hadeland fikk sitt trøstemål fra straffemerket helt på tampen av kampen.

- Alle seire kommer godt med, og vi har fått en solid start på sesongen, forteller hovedtrener, Lars Granaas etter 3-1 triumfen mot Jevnaker.

- Vi har trent godt i hele korona-perioden, men er selvsagt usikre på nivået på motstandernes mannskap. I denne matchen skaper vi sjanser, scorer to raske mål og får den roen vi trenger. Det er mange unge spillere på laget vårt og de aller fleste har tilhørighet til Lier. 

Granaas er ikke i tvil om at Stoppens filosofi er å satse på de unge talentene som er i bygda.

- Vi satser på og følge godt opp lokale unggutter som kan ta steget videre, mener sjefen på sidelinjen. Han har hovedansvaret for troppen, men har god assistanse av Thomas Røed og Harald Johannessen.

Når det gjelder resten av sesongen 2021 så har Lars Granaas følgende spådom:

- Vi satser på å etablere oss på øvre halvdel av tabellen, så får vi se når opptellingen av poeng er i boks

PS! Neste duell i 4. divisjon for Stoppen er mot Birkebeineren og den spilles på gress fredag 27. august kl: 19.00 

Røed i ferd med å sette inn 2-0 skåringen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.