Luke 7: FFO-forbilder og utviklingsarena

Postet av Stoppen Sportsklubb den 3. Des 2021

FFO navnet kan til tider være litt misvisende, da den ofte forbindes som et alternativ til SFO. Begge deler er et aktivitetstilbud etter skoletid, men mens SFO er fra 1.-4. trinn varer FFO ut hele barneskolen. 

På FFO har vi et sportslig og et sosial utviklingsløp fra de begynner i 1.trinn til de slutter etter 7.trinn.

For 5.-7.trinnselever er ikke lengre FFO en erstatning for SFO, men ett godt sportslig tilbud for spillere som vil trene mer. I år har vi hatt over 60 spillere som har hatt dette ønsket.

I august ble 2009 det eldste kullet og de har stort sett trent med 2010 og 2011 tirsdager og torsdager. Fredager er det 2009 og 2010 som har trent sammen, mens 2011 har trent med 2012.

Vi er mange nok til å trene i grupper etter årskull, men har de siste årene bevisst valg å trene flere årskull sammen når de blir eldre.  

Ofte har spillere og foreldre en oppfattelse om at den beste utviklingen er å hospitere med eldre spillere. Det er selvsagt bra, men ikke hver eneste gang. Ved å spille med yngre lærer man seg også en del andre egenskaper som er viktig på en fotballbane. Hvis du alltid spiller med eldre og bedre spillere, når skal du da lære å ta ansvar? Stå frem som leder og sørge for at laget ditt vinner? Det er også en egenskap som må trenes.

Våre 2009-modeller er de eldste på FFO. De har tidligere hatt veldig gode rollemodeller når de spilte med 2007 og 2008, og de er nå veldig gode rollemodeller for 2010 og 2011. Det er utrolig gøy å se hvordan 2011-spillerne har hevet seg flere nivåer ved å spille med eldre fordi 2009-spillerne gjør de til bedre spillere gjennom å rettlede og være positive. Samtidig ser vi hvordan 2009-spillerne vokser på ansvaret de får.

Øktene for de eldste er nesten utelukkende spill hvor vi coacher på de ulike spillfasene i NFF sin landslagsskole. Dere som er litt ekstra engasjert kan les om det her.

Fra en spillerutviklers perspektiv er det utrolig morsomt å få være en del av spillernes reise. FFO er mer enn bare ett sted hvor det drives aktivitet. Det er i høyeste grad også et sted for utvikling sportslig og sosialt.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.