Luke 22: Tusen takk til frivilligheten

Postet av Stoppen Sportsklubb den 22. Des 2021

Barn og unge i Stoppen SK nyter stor glede av å ha frivillige sammen med seg på trening, kamper og turneringer. Frivilligheten skaper engasjement i gruppene. Trenere, lagledere, sosialgrupper, dugnadsansvarlig, økonomiansvarlig, materialforvalter, sponsoransvarlig. Det kreves en stor organisasjon i lagene som drives i klubben. 

Kamper, treninger og cuper blir arrangert, trenere står i all slags vær for å ta i mot de som ønsker aktivitet. Hos de yngste trengs frivilligheten til å trøste, knyte skolisser, og holde orden på vannflasker. Hos de eldre trengs frivilligheten for å skape aktivitet, sosiale sarrangementer, og dugnad. Uten frivilligheten hadde lagene stoppet opp. Det hadde ikke blitt minner, opplevelser og gode vennskap. Vanvittig mange timer blir hver uke gjennom hele året lagt ned av disse ulike frivillige. 

Liungencup ble i 2021 arrangert for 35 gang. Dette er et helt fantastisk tall for en cup. Gjennom alle disse årene har det blitt gjennomført titusentalls timer med frivillig arbeid for at cupen skal bli like minnerik som året før. Vi gleder oss til ny cup neste år. 

En av de frivillige i Stoppen SK heter Janne Alme. Alme har vært lagleder hos gutter 13 år siden de begynte i Stoppen i første klasse. Vi spurte Janne om hva det betyr for henne å være frivillig i klubben. 

-    Jeg er opptatt av å engasjere meg i det barna gjør. Jeg synes det er en fin måte å bidra på, samt at det er en fin måte å bli kjent med vennene til mine barn, og ikke minst bli kjent med foreldrene. 

Klubben sier ofte på foreldremøter at det å engasjere seg gir en unik mulighet til å bidra inn i et barne – og ungdomsmiljø. Å være frivillig rundt et lag gir alle sammen en verdi som ikke kan måles med penger. Janne bekrefter dette i det hun forteller. Hun er opptatt av at mange foresatte stiller opp som frivillig. 

-    Vi har mange foreldre som stiller opp, er min erfaring. Det er viktig å huske på at ikke alle må være lagleder eller trenere, men alle kan gjøre litt. Janne sier videre at barna liker at vi voksne leker med de, og når de vokser til, kan vi gjøre det på litt andre måter. – Jeg tror at når vi foreldre engasjerer oss, om det gjelder å kjøre til treninger, være på kamper, og snakker om hvordan treninger/kamper har vært- så viser vi at dette er like viktig for oss foreldre som for barna, forteller Janne. 

Det er nok mange som kjenner seg igjen i verdiene de oppnår med å være frivillig i klubben. Det skal føles som en glede i å være frivillig. 

Vi takker Janne Alme for at hun ønsket å stille på et lite intervju. Hele klubben vil takke Janne, samt alle dere andre som i en eller annen form driver frivillig arbeid for barn og unge i Stoppen SK. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.