Vi ønsker at alle skal få være en del av Stoppenfamilien

Postet av Stoppen Sportsklubb den 14. Feb 2022

Kristian Bye-Andersen og Morten Hansen er klare for at Stoppen Sk skal bli mer enn bare en fotballklubb


Stoppen SK har svært mye fokus på inkludering og stiller opp med eget samfunnsteam. - Vi har lyst til å bidra enda mer, forteller sportslig leder, Kristian Bye-Andersen.

- Vi er utålmodige og ønsker å komme i gang så fort som mulig, føyer Bye-Andersen kjapt til.


Tekst: Geir Johannessen


Lierklubben har klekket ut en fyldig plan på hvordan de skal jobbe med disse planene. Sentralt står tiltak de ønsker  å få gjennomført og den lista er lang:

    Få til samarbeid mellom klubb og velkomstklasse på skolene 

    Bidra med aktiviteter inn i skolehverdagen 

    Drifte en alternativ skolehverdag for barn som har utfordringer i den ordinære skolen

    Fritidsklubb og e-fotball på Liungbanen

    Byttemarked med fokus på gjenbruk vil stå sentralt

    Arbeidstrening i klubb

    Sykle til trening-kampanje

    Benytte seg av eldre som ressurs

    Arrangere julemiddag for mennesker som opplever julehøytiden som vanskelig

Kristian Bye-Andersen er tilfreds med å kunne presentere satsingen og at de nødvendigvis ikke bare må bruke ressurser på å skrive prosjektsøknader til kommune og stiftelser. Med seg på teamet har liungen blant annet Morten Hansen, Marianne Martinez, Nicolai Larsen Berg og Thomas Bakken.

- Vi er klar for nye utfordringer og vil komme i gang så fort vi kan. Alle skal få mulighet til å være en del av fellesskapet i klubben vår, uavhengig av økonomi, bedyrer Bye-Andersen.

- Opplegget med vårt samfunnsansvar må bli til så fort som mulig.


Samfunnsteamet fikk sin oppstart i uke fem dette året, og har allerede planen klar for et viktig prosjekt like etter påske. Nærmere bestemt lørdag 23. april.

- Da skal vi ha Stoppendagen,  en super-lørdag med aktiviteter på Lier stadion. Her vil det bli en sosial happening med fokus på å ha det gøy sammen. I tillegg vil det bli bruktmarked hvor vi selger brukte klær og annet utstyr, røper sportslig leder Bye-Andersen. 


Liungbanen

For Stoppen SK er det også viktig at det blir mer aktiviteter på Liungbanen. Klubbhuset her står for mye tomt og det skal tilbys enda mer aktivitet både utendørs på banen - og inne. 

I løpet av senvinteren/våren vil det bli satt igang fritidsklubb på klubbhusene på Lier stadion og Liungbanen. Det er også et mål å få igang E-fotball på Liungbanen.

-Vi ønsker å styrke samfunnsansvaret vårt, og vil gi bistand til alle barn og unge som vil være med i idretten. Blant annet bistå til at de får klær og utstyr de har behov for, forteller samfunnsleder i klubben, Morten Hansen.

Han ønsker at de skal kunne fortsette å ha fokus på de eldre hvor seniorgruppe er godt i gang. Det samme gjelder tilbud til personer med funksjonsnedsettelser.

Stoppenfondet er også en realitet og her er målsettingen å sikre økonomiske midler til gjennomføring av samfunnsarbeidet. Penger som kommer inn i fondet skal settes av til ulike prosjekter. Inntekter vil blant annet komme fra  overskuddet fra Stoppendagen, overskuddet fra Stoppenbladet, pantedugnad, prosenter av sponsorinntekter og støtteordninger fra kommune, fond og stiftelser.

I Stoppen SK skal det ikke bare dreie seg om fotball, men også tilby mange ulike tilbud til både yngre og eldre personer i nedre Lier. For klubben gjelder det å ta på seg nye utfordringer i tiden fremover og sikter høyt for å nå målet sitt.

-Vi ønsker å være rause og har stor tro på at dette skal vi få til, mener to offensive ildsjeler i Stoppen SK, Kristian Bye-Andersen og Morten Hansen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.