Stoppen-trener med tordentale - så begynte moroa for lierlaget

Postet av Stoppen Sportsklubb den 22. Mai 2022

Thomas Røed (t.v.) måtte heve røsten i fredagens kamp (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Tekst: GEIR JOHANNESSEN


 Det startet elendig for Stoppen-mannskapet som ikke lyktes med mye konstruktiv spill før pausesignalet. I garderoben fikk spillerne høre noen sannhetens ord av trener, Thomas Røed, som måtte heve røsten mange hakk.

 -Jeg kan ikke huske sist jeg var så sint, det er første gang på veldig lenge. Svært lite fungerte de første 45 minuttene hvor ballen altfor ofte havnet hos motstanderen. pasningene var elendige, konstaterer sjefen for Stoppens a-lag.

 Det var likevel hjemmelaget som kom best i gang og etter 11 minutter så fikk de sortkledde muligheten fra straffemerket. Her gjorde ikke David Eidskrem noen feil og 1-0 var et faktum. Men tre minutter senere utlignet Birkebeineren ved Norberg Gavechi.

Resten av omgangen må forbigås i all stillhet, likte fungerte utpå kunstgresset for Stoppens unge mannskap.

- Vi fortjente å få en skjennepreken i pausen, da ikke alt stemte i 1. omgang. Det var litt merkelig for jeg følte vi var meget godt forberedt til duell under oppvarmingen, forteller Herman Westerlund (17).

 

Scoret to mål

 Det var et helt annet Stoppenlag som briljerte i 2. omgang, og etter 64 minutters spill lyser det 2-1 på resultattavlen. Sander Røed fosset frem på høyresiden og innlegget fra ham er skreddersydd. Ballen finner veien til en observant 17-åring.

- Dette målet var ferdigscora da jeg hadde bare å sette beinet til ballen, erindrer Herman Westerlund som senere i matchen fikk mer å juble for sammen med sine lagkamerater.

Aller først sørget imidlertid Ole Henrik Stette Morken for 3-1 ledelse etter 86 minutters spill, før Westerlund nok en gang fikk oppleve å putte ballen i nettmaskene. Og 4-1 målet like før kampslutt var litt av en perle.

- Sander (Røed) tok et frispark hvor ballen havnet på 16-meterstreken. Jeg hadde bare fokus på å treffe ballen og fikk se at den suste rett i hjørnet. Deilig scoring, gliser Herman Westerlund som har totalt fire nettkjenninger hittil i sesongen.

 Westerlund er en av de yngste på laget til Stoppen og har en klar mening om hvordan det skal gå kommende sesong.

- Vi skal rykke opp igjen, er klar beskjed fra 17-åringen som trener målbevisst for å bli en bedre fotballspiller.

- Det blir mange kondisjonsøkter i tillegg til egentreningene med ball. Jeg synes det er gøy å holde på for meg selv med ballen.

I fjor fikk den talentfulle liungen muligheten til å hospitere sammen med juniorlaget til Mjøndalen. Det ga mersmak og god motivasjon.

- Det var moro å få testet seg på disse treningsøktene sammen med så gode spillere. Jeg fikk også trent litt med a-laget, forteller Herman Westerlund.

 

2.plass 

 Stoppen ligger med sine 13 poeng på 2. plass i 5. divisjon, to poeng bak Hokksund som har en kamp mindre spilt. Trener, Thomas Røed tror dette laget blir vrient å slå.

- Hokksund har et sterkt lag med mange rutinerte spillere i stallen, men vi skal være med å kjempe om opprykk. Det er målsetningen vår. Vi har et ungt lag med gjennomsnittsalder på 19-20 år og da vil det svinge litt i prestasjonene. I dag ble det en meget god 2. omgang hvor dueller ble vunnet og det ble scoret mål. 

Røed roser tomålsscorer Herman Westerlund for sin innsats og målteft.

- Han jobber for laget med sin gode løpskapasitet. Herman er viktig å ha på banen med sin innsats. Men jeg må også få trekke fram debutanten i dag, William Bjørnstad Wahl som gjorde det meget bra på høyre back-plassen. Han er enda yngre enn Hermann (født i 2005), roser Thomas Røed.

I neste seriekamp venter Glassverket på bortebane, og det blir en vrien nøtt for det unge Stoppenlaget, som imidlertid er på vei til å finne storformen. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.