Luke 24: En sann historie - basert på virkelige hendelser

Postet av Stoppen Sportsklubb den 14. Des 2015

Om du skal lese en sak om Stoppen i 2015, er det denne. Styret i Stoppen (bildet) ønsker med dette å si noen ord om året vi legger bak oss - og veien videre. I årets lengste artikkel.


Kjære Stoppen-venner!

2015 kommer til å gå inn i historien som et år hvor det ble tatt store skritt på veien mot ei større framtid.

Fra å være en klubb utelukkende drevet på dugnad av en håndfull personer, har vi i 2015 brettet ut aktivitet og ansvar på flere hender. Det handler om engasjerte frivillige, men også en helt bevisst profesjonalisering.


Våre profesjonelle hjelpere

Først ansatte vi Kristian Bye-Andersen som sportslige leder. Hans viktigste oppgave er fortsatt daglig drift av FFO og FA, men Kristian er opptatt av å skape tilhørighet gjennom aktivitet, og har introdusert en rekke nye arenaer hvor vi møtes.

I sitt team har Kristian også Håvard og Morten, nøkkelpersoner på hver sin måte, som også bidrar til å bygge samhold og identitet rundt en inkluderende klubb.

Nylig ansatte vi Stein Ellingsen som utviklingsansvarlig, og har allerede erfart at det var et funn!

I tillegg til keeper- og treneransvar på en rekke lag, har Stein ferdigheter også på det organisatoriske. Han er allerede i gang med flere prosjekter hvor målet er å skape en inntektsbringende sponsorpool.

Apropos spons: Vi retter en stor takk til vår hovedsponsor Consolvo, som i oktober signerte en ny femårsavtale med Stoppen og Spa/Bra. Avtalen er verdt over en million kroner!


Våre frivillige

Et annet grep som allerede bærer frukter er opprettelsen av et sportslig utvalg, med en rekke ressurspersoner involvert sammen med sportslig ansvarlig i klubbens styre, Christin Ruth.

Sportslig leder og Sportslig utvalg har gjort et kjempearbeid med ny sportsplan og utviklingen av en modell for trener- og spillerutvikling i klubben. Den foreløpige versjonen kan du lese her.

Sportslig utvalg ser slik ut:

 • Christin Ruth – leder (styrerepresentant)
 • Marius Meinseth - Spa/Bra, barnefotball, jenter og gutter
 • Stian Pettersen - Liungen, barnefotball, senior
 • Lars Erik Kortgaard - Foreldrerepresentant, ungdomsfotball
 • Lars Granaas - Senior, barnefotball
 • Morten Hansen - barnefotball, samt FFO
 • Mathias Helgesen - spillerrepresentant
 • Odd Erik Skinnemoen - trener, jentefotball
 • Kristian Bye Andersen - trener, ungdomsfotball, sportslig leder og senior


Distriktets nest beste

Organiseringen av trenerressurser i klubben har vært et massivt stykke arbeid, som pt er kronet med et skikkelig topplag av dyktige trenere.

Nye kort, som årgangsveiledere:

 • G01, J00-01, J02: Stein Ellingsen
 • G03 og J03: Lasse Paulsen
 • G02: Kristian Bye-Andersen
 • G00: Tore Syvertsen

Nye trenere på plass i høst:

Sistnevnte representerer et løft i satsinga på junior i klubben. En helt bevisst strategi:

- I år kom juleaften veldig tidlig for de som er glad i Stoppen SK. Denne uka kom nemlig beskjeden vi har lengtet etter. Kjølv Eidhammer har takket ja til å være hovedtrener for junior herrer. Dermed er den siste brikken på plass i det som jeg påstår er Buskeruds nest beste trener/støtteapparat etter Strømsgodset på juniorsiden. Ja. Vi er bedre enn Mjøndalen! sier sportslig leder Kristian Bye-Andersen.

Norges beste, Ole-Lennart, går inn som materialforvalter og sosialt bindeledd rundt juniorlaget, slik han i så mange år har vært viktig rundt A-laget.


Seniorutfordringer

Jens Petter Berg, Rolf Hansen og Bob Stokka fortjener stor takk etter å ha stått tålmodig i en vanskelig sesong sportslig og klubbmessig på seniornivå.

Etter A-lagets nedrykk til 5. divisjon, er det B-laget (også i 5.) som tar oss videre på seniornivå i 2016. De får med seg de eldste fra dagens A-lag, mens junior konsentrerer seg om å utvikle seg best mulig på juniornivå. Målet er å bygge nedenfra, med sikte på senior-rekruttering i 2017.

På damesiden mistet vi nylig hovedtreneren, men hadde klart et nytt ess i ermet etter kun 11 timer!

Vi ønsker Lasse Paulsen velkommen.


Sammen om noe mer

I hele år har det pågått et arbeid å trimme alle sider av Stoppen og Liungen foran sammenslåinga som trer i kraft ved nyttår. Det har vært mer tidkrevende enn man skulle tro, med to tilsynelatende ganske like og for oss velkjente klubber. Men det er ikke alltid slik som Gro Harlem Brundtland sa, at «alt henger sammen med alt».

Allerede 5. januar møtes medlemmer av Liungen og Stoppen til det første årsmøtet i felles klubb. Og med det får vi ny logo – og blir 100 år gamle. Mer om jubileumsfeiringa kommer vi tilbake til.

Sammen skal vi blant annet lage tidenes beste Liungen cup!

Sett allerede nå av datoene: 28.-29. mai (9er og 11er) og 11.-12. juni (5er og 7er).

For mange blir det et møte med et nytt navn og nye farger. I den anledning innleder vi et samarbeid med Nike og Torshov Sport, hvor den felles ambisjonen er en helt ny dimensjon på klubbkolleksjon, identitet og økonomi.


Velkommen til 2016

2016 kommer til å by på nye utfordringer, både på og utenfor banen. Noen er ukjente for oss i dag, andre vet vi allerede om:

 • Vi mangler sårt husrom på Stoppen. Huset står der, men er i liten grad tilgjengelig for klubbene.
 • Vi ønsker oss en kafeteria og møteplass for barn og unge som lever sine liv på Stoppen, en kioskløsning det er mulig å drifte, kontorplass for våre ansatte.
 • Klubbhuset på Liungbanen trenger vedlikehold.
 • Organiseringen av klubben må bli fastere i sin form
 • Identitet og tilhørighet tar tid å bygge.

Neste år er det mulig vi omsetter for mer enn fem millioner kroner. Hyggelig, men samtidig bringer det oss i en situasjon hvor vi er underlagt samme regnskapsregler som en bedrift. Så skulle du passere vår økonomiansvarlige Trine Pettersen, så gi henne et klapp på ryggen. Her er mye arbeid på frivillig basis. Og stødig klubb-økonomi.

Heldigvis har vi funnet og overtalt Kjetil til å dra oss videre, fram og opp. Hele bøtteballetten Stoppen Konsern AS.


Stoppen satser på alle

Men det vi vet er at de første skrittene er tatt. Det første sjumilssteget tok vi i høst. Nå er vi klare for mer.

Hvor vi skal? En dag er vi fylkets største og best drevne breddeklubb, med innendørs kunstgress og flotte helårsfasiliteter utendørs.

Men hver eneste dag, satser vi på alle.

Vår visjon er: Flest mulig – lengst mulig

Våre verdier er: Glede, utvikling og mestring i trygge omgivelser.

Husk at du snakker høyt og tydelig om det du er fornøyd med i klubben. Er det noe du ikke er fornøyd med, ber vi om at du snakker med oss, slik at vi kan utvikle klubben i den retningen vi ønsker.


På vegne av styret i Stoppen Sportsklubb ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!Med sportslig hilsen,


Espen Sandli

Leder av Stoppen Sportsklubb

godset@online.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.