- Den sprekeste 100-åringen jeg kjenner

Postet av Stoppen Sportsklubb den 22. Mar 2016

SPILLER PÅ LAG: Ordfører Gunn Cecilie Ringdal gratulerte med dagen under en feiring på Svensefjøset, hvor leder Kjetil Haugland Johansen i Stoppen SK ga ordføreren en spesialversjon av klubbens nye fotballdrakter. Foto: stoppensk.no

Denne uka fyller Stoppen Sportsklubb 100 år.

Da Liungen og Stoppen slo kreftene sammen fra nyttår, slo klubbene sammen både nytt og gammelt. Nytt pågangsmot fra Stoppen og ærverdige tradisjoner fra Liungen. Torsdag 26. mars er det nøyaktig 100 år siden klubben ble stiftet.

- Jeg vil gjerne få gratulere den sprekeste 100-åringen jeg kjenner, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier.

I likhet med naboklubber, idretts- og fotballkrets, idrettsråd og andre venner av klubben er ordføreren blant de mange gratulantene som har latt seg begeistre over Stoppens vekst og engasjement.

- I Lier er vi evig takknemlig for det sosiale engasjement klubben viser. Stoppen tar et ansvar for integrering i praksis, og har funnet den gode oppskriften, sier Lier-ordføreren.


Blant de største

Stoppen stiller denne våren med nærmere 60 lag i seriespill, i alle aldre. SSK har 800 medlemmer fra fem år og oppover.

- Dermed er Stoppen blant de aller største fotballklubbene i distriktet, sier daglig leder Øivind Nilsen i Buskerud fotballkrets.

Klubben ble opprinnelig stiftet som Idrettsforeningen Odd, 26. mars 1916. Men klubben skiftet navn til Idrettsforeningen Liungen 3. desember samme år.

Sportslig er det damelaget som har skapt de største overskriftene da man på 2000-tallet spilte i Toppserien.


Høyere krav til kvalitet

Stoppen SK er en breddeklubb, med motto «Flest mulig – lengst mulig».

- Stoppen er i voldsom vekst og har på kort tid gått fra å være en helt ordinær fotballklubb, til å bli blant de ledende på utvikling og aktivitet, sier nestleder Espen Sandli i Stoppen SK.

Han får støtte av nyvalgt leder Kjetil Haugland Johansen:

- Stoppen har det høyeste aktivitetsnivået i en breddefotballklubb i Buskerud. Dette får vi mye ros og oppmerksomhet for, og er meget stolte av, sier han.

I 2016 har klubben profesjonalisert treningsfeltet under ledelse av sportslig leder Kristian Bye-Andersen og spillerutvikler Stein Ellingsen.

- Foreldre og barn forventer en helt annen kvalitet på fritidsaktivitene enn tidligere. Det må også fotballen ta inn over seg, sier Haugland Johansen.


Klubbens historie kan du lese mer om her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.