Stoppen SK velger juniorspill

Postet av Stoppen Sportsklubb den 18. Aug 2016

Stoppen SK har i dag besluttet å trekke damelaget i 2.divisjon, slik at klubbens unge talenter skal få et bedre og mer tilpasset tilbud. Vi fokuserer derfor innsatsen i høst på spill i J19.

Deretter stiller damelaget i 3. divisjon i 2017

Bakgrunnen er en ung spillerstall som i halvannet år har kjempet i 2. divisjon, med mange og store tap. På sikt er ikke dette bra verken for motivasjon eller spillerutvikling for en ung spillergruppe.

- Som klubb ser vi at jentene får et bedre tilbud med spill i J19. 2. divisjon kommer vi garantert tilbake til så fort vi har nivå og erfaring til det. Vi spiller uansett i 3. divisjon neste sesong, sier utviklingssjef Stein Ellingen i Stoppen Sportsklubb.

Laget ville trolig rykket ned i 3. divisjon ved sesongslutt.


Spiller uansett i 3. divisjon

- Ved å trekke laget nå får vi i stedet en trolig en høst med gode treninger og fine opplevelser i J19 som vil gjøre oss godt. I J19 vil vi kjempe om kretsmesterskapet og skape gode øyeblikk for vår flotte spillergruppe, sier Ellingen.

Sesongen 2017 stiller vi bedre rustet, noe eldre og med flere nye talenter i stallen, klare til kamp med et damelag i 3. divisjon. I løpet av vintersesongen får dame/juniorsatsinga i tillegg opp flere lovende spillere fra 2000-kullet.

Etter flere runder internt i klubb og i samråd med spillergruppa ble det bestemt at å trekke damelaget i 2.divisjon er den rette avgjørelsen akkurat nå. Konsekvensen er ikke spesielt stor, ettersom laget uansett spiller i 3. divisjon i 2017.


Jentefotball i vekst

Klubben ønsker med dette å understreke at dette gjøres for å styrke damesatsinga, i en fase med få erfarne damespillere, men med et stort antall unge spillere for framtida.

Stoppen har kanskje distriktets beste forhold for unge jenter, i barne- og ungdomsfotballen. Vi har store årganger på jenter 13, 14 og 15 år. Blant jenter 2002 og 2003 har vi vi 13 kretslagsspillere.

Forrige sesong tok vi over sonesatsningen i regi av NFF Buskerud og har ansvaret for regionen Lier, Røyken og Hurum. Kommende vinter vil vi ha 100 ivrige jenter i alderen 13-15 år inne én gang per uke, fordelt på alle klubbene i vår region. Dette er et tiltak vi er veldig stolt av å drifte, og ikke minst et svært godt samarbeid med klubbene rundt oss for å gi jentene i regionen et best mulig tilbud.

I tillegg har vi Fotball-SFO og Fotballakademi, hvor jenter får et unikt ekstratilbud utover vanlig lagsaktivitet. De flere hundre unge jentene i Stoppen SK vil i årene som kommer bli enda flere, enda sterkere og på sikt vil det bære frukter for et damelag bestående av unge og sultne jenter fra vår region.

Vi går nå for kretsmesterskap i J19 og spill i toppen av 3. divisjon i 2017!


For spørsmål kontakt utviklingssjef Stein Ellingen i Stoppen SK: 906 14 254

eller sportslig ansvarlig i styret, Christin Ruth: 997 44 362


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.