Tidenes Stoppen-signering: Frode Birkeland er klar

Postet av Stoppen Sportsklubb den 29. Des 2016


Her er årets gave til Stoppen SK: Frode Birkeland blir Utviklingsleder i Stoppen SK.

Frode er utdannet UEFA A-trener og UEFA A keeper-trener. Han har jobbet som trener i klubber som Lillestrøm, Ham-Kam og Drøbak/Frogn. Frode har vært i Hønefoss siden de var i Tippeligaen som boks-trener, altså for keepere og spisser, og som assistenttrener.

Frode vil ta over noen av de faste oppgavene avtroppende utviklingsleder Stein Ellingsen har hatt. Det betyr blant annet at han overtar ansvaret for LRH og keepertreninger. Han blir årgangsveileder for J02, J04 og G04, spillerutvikler på damelaget og trener på FFO og FA. Frode vil få mulighet til å gjøre utviklingslederrollen til sin egen. Med sin erfaring vet han hvordan han kan bruke sine kvaliteter til å utvikle klubben best mulig.


Gjenforenes etter 20 år

Frode er bergenser og spilte i ungdomsårene for Varegg og Minde. Legendariske Svein Bakke hentet han til Sogndal i 1990. Der spilte han ett år før han havnet spilte noen sesonger i Lyngbø og Åsane. I -97 tok han igjen steget opp i toppfotballen og gikk til 1.divisjon og Eik-Tønsberg. Frode spilte sammen med sportslig leder i Stoppen i 1997 og 1998. Der utgjorde de ofte spissparet i Eik sin klassiske 4-4-2 formasjon. I 1999 gikk Birkeland til divisjonskollega Lyn og i 2000 sikret Lyn opprykket til Tippeligaen etter skåring av Birken, som han ofte kalles.

Birkeland fikk en del kamper i Tippeligaen i 2001, men da han ikke fikk så mye spilletid året etter valgt han å gå til Lillestrøm midtveis i sesongen. Der hadde han stor suksess med 5 mål på 12 kamper.

Ståle Solbakken var, og fortsatt er, stor fan av Birkeland og hentet han til HamKam i 2003. Der hjalp han Kamma til nok et opprykk til Tippeligaen, før han avsluttet spillerkarrieren med 1.divisjonsspill i Kongsvinger.

Som dere sikkert skjønner er Frode en trener med meget høye kvalifikasjoner, i tillegg til et meget stort og bredt erfaringsgrunnlag. Han er derfor attraktiv på markedet. Vi i Stoppen er glade for at han har takket ja til å bli utviklingsleder, men er også klar over at han kan forsvinne tilbake til toppfotballen. Vi får lære så mye så mye vi kan om han så lenge vi har han.


Her kan dere lese om Frode i Lierposten. Vi anbefaler at dere bestiller pluss-abonnementet til Lierposten, slik at dere får lest om Stoppen.


Vi ønsker Birken hjertelig velkommen til Stoppen og gleder oss til alt han kan lære oss!


Fra tiden da Frode Birkeland og Kristian Bye-Andersen spilte sammen i Eik-Tønsberg


I Lyn hadde de følgende sang om Birkeland. For de som kjenner han, så er den ganske passende:

(Mel.: Teddybjørnens vise)

Vi fikk en bergenser til LYN.
En bergenser med munndiarè.
Han var ikke stor, men han kunne mange ord,
og han scorer i bøtter og spann.Se på Frode Birkeland, ingen er så god som han,
Se på Frode Birkeland, ingen er så god som han!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.