I disse dager spikres en ny modell for spillerutvikling i NFF Buskerud. Den nye Buskerud-modellen har som formål å tilrettelegge for å ivareta Norges Fotballforbunds verdigrunnlag Flest mulig – lengst mulig – best mulig i enda større grad. Endringen vil synes i måten satellitt, krets og toppklubb vil komme i kontakt med og påvirke spillerne i den siste tiden av barnefotballen og de første årene i ungdomsfotballen.

Denne endringen i Buskerud-modellen medfører blant annet at satellitt-aktiviteten for spillerne i omlandsklubbene til Satellitt Stoppen for de yngste i landslagsskolen innlemmes i Stoppens ekstratilbud, Stoppen Akademiet.

Vårt Akademi-tilbud vil fra høsten av gi større fleksibilitet som kan tilpasses lettere og tettere opp mot spilleren, og spillerens behov og ønske med tanke på aktivitetsnivået.

Vedlagt finnes oversikten over vilkårene for deltakelse på Stoppen Akademiet fra og med september 2022.

De som allerede er med i Akademiet melder inn ønskede endringer på deltakelse til Akademiet@stoppensk.no.

Stoppen Akademiet 2022

Stoppen Akademiet vilkår og betingelser

Bråstopp for Stoppen i toppduellen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 18. Jun 2022

Etter fem strake seire gikk Stoppens-mannskapet på en smell da topplaget Hokksund gjestet Lier stadion. En svak 1. omgang ødela mye for hjemmelaget som til slutt tapte 1-4.

TEKST: GEIR JOHANNESSEN

- Vi er ikke med i det hele tatt de første 45 minuttene. Her gir vi motstanderen altfor mye sjanser, konstaterer hjelpetrener, Stian Påsche etter smellen i egen hule.

- Det ble veldig «dødt» utpå banen og vi var ikke aggressive nok, fortsetter Påsche.

Etter oppløftende spill den siste måneden med seire mot Slemmestad (5-2), Konnerud 2 (4-2), Glassverket (3-2) og Birkebeineren (4-2) så møttes de to lagene øverst på tabellen. Stoppens unge mannskap med sine 22 poeng var bare poenget bak serielederen fra Hokksund.

Skuffende spill

Men 1. omgang ble ingen positiv opplevelse for spillerne på banen og de fremmøtte på sidelinjen som fulgte duellen fredagskvelden. Hjemmelaget maktet ikke å sette press på gjestenes forsvar før nesten 45 minutter var unnagjort.

Helt på tampen fikk imidlertid Herman Westerlund en gylden mulighet, men lyktes ikke med skuddfoten da det gjaldt som mest. Hokksund derimot hadde tidligere i omgangen sørget for to nettsusere i nettmaskene, ett fra straffemerket og så to minutter etterpå var Hokksund nok en gang frempå og scoret.

-Vi tør ikke gå skikkelig til i duellene, mener en skuffet Stian Påsche som hadde noe mer å glede seg over etter hvilen.

Endelig scoring

For Thomas Elias Ruth (18) ble det mye å juble for allerede etter åtte minutters spill av 2. omgang. Junioren fosset frem på høyresiden og fikk en skreddersydd pasning fra Herman Westerlund. Sekunder senere smalt ballen i nettmaskene.

-Endelig maktet jeg å score mitt første mål på a-laget. Det ble et godt treff, utbryter Thomas Elias Ruth som i denne duellen fikk spille indreløper.

Stoppen hadde deretter flere gode sjanser til å utligne til 2-2, men uheldigvis smalt ballen i tverrliggeren eller like utenfor stengene. Sjanser var det flust av til hjemmelaget som dessverre ikke hadde marginene på sin side.

I stedet kontret effektive Hokksund inn 3-1 ved Henrik Hontvedt, som også med pannebrasken satte spikeren i kista til hjemmelagets menn halvveis i omgangen.

- Vi er ikke tøffe nok i duellspillet og lot Hontvedt få fri vei til mål, og han fikk også stå umarkert ved den siste scoringen, mener Stian Påsche etter tremålstapet i toppduellen.

For Stoppen har det vært vanskelig å stille med sitt aller beste mannskap, og det samme skjedde i dette oppgjøret.

-Vi mangler 4-5 habile spillere som ville konkurrert om å være med i startoppstillingen, sier Stian Påsche som ikke er i tvil om hvor mannskapet skal ligge på tabellen ved sesongslutt.

-Bare 1. plass er målet for oss, føyer hjelpetreneren til.

Stoppen møter Haugfoss på bortebane i siste match før sommerferien neste fredag (24.6).