Bråstopp for Stoppen i toppduellen

Postet av Stoppen Sportsklubb den 18. Jun 2022

 

Etter fem strake seire gikk Stoppens-mannskapet på en smell da topplaget Hokksund gjestet Lier stadion. En svak 1. omgang ødela mye for hjemmelaget som til slutt tapte 1-4.

 

TEKST: GEIR JOHANNESSEN

 

- Vi er ikke med i det hele tatt de første 45 minuttene. Her gir vi motstanderen altfor mye sjanser, konstaterer hjelpetrener, Stian Påsche etter smellen i egen hule.

- Det ble veldig «dødt» utpå banen og vi var ikke aggressive nok, fortsetter Påsche.

Etter oppløftende spill den siste måneden med seire mot Slemmestad (5-2), Konnerud 2 (4-2), Glassverket (3-2) og Birkebeineren (4-2) så møttes de to lagene øverst på tabellen. Stoppens unge mannskap med sine 22 poeng var bare poenget bak serielederen fra Hokksund.

 

Skuffende spill

 

Men 1. omgang ble ingen positiv opplevelse for spillerne på banen og de fremmøtte på sidelinjen som fulgte duellen fredagskvelden. Hjemmelaget maktet ikke å sette press på gjestenes forsvar før nesten 45 minutter var unnagjort. 

Helt på tampen fikk imidlertid Herman Westerlund en gylden mulighet, men lyktes ikke med skuddfoten da det gjaldt som mest. Hokksund derimot hadde tidligere i omgangen sørget for to nettsusere i nettmaskene, ett fra straffemerket og så to minutter etterpå var Hokksund nok en gang frempå og scoret.

-Vi tør ikke gå skikkelig til i duellene, mener en skuffet Stian Påsche som hadde noe mer å glede seg over etter hvilen.

 

Endelig scoring

 

For Thomas Elias Ruth (18) ble det mye å juble for allerede etter åtte minutters spill av 2. omgang. Junioren fosset frem på høyresiden og fikk en skreddersydd pasning fra Herman Westerlund. Sekunder senere smalt ballen i nettmaskene.

-Endelig maktet jeg å score mitt første mål på a-laget. Det ble et godt treff, utbryter Thomas Elias Ruth som i denne duellen fikk spille indreløper.

Stoppen hadde deretter flere gode sjanser til å utligne til 2-2, men uheldigvis smalt ballen i tverrliggeren eller like utenfor stengene. Sjanser var det flust av til hjemmelaget som dessverre ikke hadde marginene på sin side.

I stedet kontret effektive Hokksund inn 3-1 ved Henrik Hontvedt, som også med pannebrasken satte spikeren i kista til hjemmelagets menn halvveis i omgangen.

- Vi er ikke tøffe nok i duellspillet og lot Hontvedt få fri vei til mål, og han fikk også stå umarkert ved den siste scoringen, mener Stian Påsche etter tremålstapet i toppduellen.

For Stoppen har det vært vanskelig å stille med sitt aller beste mannskap, og det samme skjedde i dette oppgjøret.

-Vi mangler 4-5 habile spillere som ville konkurrert om å være med i startoppstillingen, sier Stian Påsche som ikke er i tvil om hvor mannskapet skal ligge på tabellen ved sesongslutt.

-Bare 1. plass er målet for oss, føyer hjelpetreneren til.

Stoppen møter Haugfoss på bortebane i siste match før sommerferien neste fredag (24.6).
Stoppen-trener med tordentale - så begynte moroa for lierlaget

Postet av Stoppen Sportsklubb den 22. Mai 2022

Thomas Røed (t.v.) måtte heve røsten i fredagens kamp (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Tekst: GEIR JOHANNESSEN


 Det startet elendig for Stoppen-mannskapet som ikke lyktes med mye konstruktiv spill før pausesignalet. I garderoben fikk spillerne høre noen sannhetens ord av trener, Thomas Røed, som måtte heve røsten mange hakk.

 -Jeg kan ikke huske sist jeg var så sint, det er første gang på veldig lenge. Svært lite fungerte de første 45 minuttene hvor ballen altfor ofte havnet hos motstanderen. pasningene var elendige, konstaterer sjefen for Stoppens a-lag.

 Det var likevel hjemmelaget som kom best i gang og etter 11 minutter så fikk de sortkledde muligheten fra straffemerket. Her gjorde ikke David Eidskrem noen feil og 1-0 var et faktum. Men tre minutter senere utlignet Birkebeineren ved Norberg Gavechi.

Resten av omgangen må forbigås i all stillhet, likte fungerte utpå kunstgresset for Stoppens unge mannskap.

- Vi fortjente å få en skjennepreken i pausen, da ikke alt stemte i 1. omgang. Det var litt merkelig for jeg følte vi var meget godt forberedt til duell under oppvarmingen, forteller Herman Westerlund (17).

 

Scoret to mål

 Det var et helt annet Stoppenlag som briljerte i 2. omgang, og etter 64 minutters spill lyser det 2-1 på resultattavlen. Sander Røed fosset frem på høyresiden og innlegget fra ham er skreddersydd. Ballen finner veien til en observant 17-åring.

- Dette målet var ferdigscora da jeg hadde bare å sette beinet til ballen, erindrer Herman Westerlund som senere i matchen fikk mer å juble for sammen med sine lagkamerater.

Aller først sørget imidlertid Ole Henrik Stette Morken for 3-1 ledelse etter 86 minutters spill, før Westerlund nok en gang fikk oppleve å putte ballen i nettmaskene. Og 4-1 målet like før kampslutt var litt av en perle.

- Sander (Røed) tok et frispark hvor ballen havnet på 16-meterstreken. Jeg hadde bare fokus på å treffe ballen og fikk se at den suste rett i hjørnet. Deilig scoring, gliser Herman Westerlund som har totalt fire nettkjenninger hittil i sesongen.

 Westerlund er en av de yngste på laget til Stoppen og har en klar mening om hvordan det skal gå kommende sesong.

- Vi skal rykke opp igjen, er klar beskjed fra 17-åringen som trener målbevisst for å bli en bedre fotballspiller.

- Det blir mange kondisjonsøkter i tillegg til egentreningene med ball. Jeg synes det er gøy å holde på for meg selv med ballen.

I fjor fikk den talentfulle liungen muligheten til å hospitere sammen med juniorlaget til Mjøndalen. Det ga mersmak og god motivasjon.

- Det var moro å få testet seg på disse treningsøktene sammen med så gode spillere. Jeg fikk også trent litt med a-laget, forteller Herman Westerlund.

 

2.plass 

 Stoppen ligger med sine 13 poeng på 2. plass i 5. divisjon, to poeng bak Hokksund som har en kamp mindre spilt. Trener, Thomas Røed tror dette laget blir vrient å slå.

- Hokksund har et sterkt lag med mange rutinerte spillere i stallen, men vi skal være med å kjempe om opprykk. Det er målsetningen vår. Vi har et ungt lag med gjennomsnittsalder på 19-20 år og da vil det svinge litt i prestasjonene. I dag ble det en meget god 2. omgang hvor dueller ble vunnet og det ble scoret mål. 

Røed roser tomålsscorer Herman Westerlund for sin innsats og målteft.

- Han jobber for laget med sin gode løpskapasitet. Herman er viktig å ha på banen med sin innsats. Men jeg må også få trekke fram debutanten i dag, William Bjørnstad Wahl som gjorde det meget bra på høyre back-plassen. Han er enda yngre enn Hermann (født i 2005), roser Thomas Røed.

I neste seriekamp venter Glassverket på bortebane, og det blir en vrien nøtt for det unge Stoppenlaget, som imidlertid er på vei til å finne storformen. 
Stoppen berget uavgjort på overtid - men burde sikret seg alle poengene

Postet av Stoppen Sportsklubb den 12. Apr 2022

Serieåpningen mot et sterkt Åssidenlag åpnet forrykende for Stoppens unge menn, som ledet 4-0 etter 1.omgang. Men så ble de siste 45 minuttene et mareritt - helt til Ole Amadeus Åsly Teigen sørget for 5-5 på overtid.

Tekst: Geir Johannessen

- Vi burde tatt alle tre poengene, men er veldig glad for at det ble ett poeng til slutt. Det var viktig, forteller kaptein, Eivind Brekke Johnsen (37) som selv måtte kaste inn håndkleet i pausen.

-  Jeg sliter med en kneskade og måtte ta det med ro. Åssiden fikk en kjapp redusering etter hvilen og så scorer de tre kjappe mål til. Dermed ble det ulidelig spennende mot slutten, erindrer veteranen på laget.

Eivind Brekke Johnsen og han lagkamerater i Stoppen har ambisjoner om å slå tilbake så fort som mulig etter nedrykk i fjor.

- Vi har om målsetning å rykke opp og mannskapet er godt nok til det. Her er det mange gode fotballspillere og samholdet er meget bra, mener kapteinen på skuta.


Pangstart

Allerede etter fire minutters spill satt den første ballen i nettmaskene da Mathias Røed sørget for utmerket forarbeid da Daniel Bye-Andersen sekundet senere kunne juble for 1-0 scoringen. Lekkert spill av hjemmelaget, som fortsatte stormløpet mot Åssias reservekeeper, Andreas Mortensen Andersen.

Seks minutter senere var det så Herman Westerlunds tur til å heve armene til værs da han puttet lærkula sikkert mellom stengene..

Før hvilen sørget også Scott Lehar Lyhus og Ola Amadeus Åsly Teigen for to nettsusere til. 4-0 ledet Stoppens menn og alt så lyst ut før 2. omgang startet.

I løpet av ti minutter sørget nemlig gjestene for fire scoringer, og da var det all grunn til å bli bekymret både på banen og på sidelinjen hvor trenerteamet fulgte utviklingen.

Halvveis i omgangen puttet så ÅIF 2 nok en ball bak Jørgen Heien i Stoppenburet og da så det virkelig mørkt ut. Duellen ble ulidelig spennende, men for hjemmelaget så det ut til å ende med knepent tap.

 

Ola scoret 

Men det var en oppmerksom goalgetter på kunstgresset på overtid. Ola Amadeus Åsly Teigen var virkelig våken frempå etter en retur, og smelte ballen sikkert i nettmaskene. Da var det grunn for å juble litt da Stoppen sikret seg det ene poenget etter å ha full kontroll første del av matchen.

- Da de scorer så kjapt etter hvilen ble det usikkerhet i dette unge mannskapet, men jeg er stolt av at det ble poeng til slutt. Det er meget god lagmoral i dette laget, bedyrer kapteinen, Eivind Brekke Johnsen.

Neste seriekamp er 2. mai mot Vestfossen 2 på bortebane, mens fire dager senere gjester Solberg Lier stadion. Det blir utvilsomt mange spennende fighter kommende også sesong og så får vi se om ambisjonene om opprykk blir en realitet i oktober.

 

Kampfakta:

5.divisjon

Stoppen - Åssiden 2: 5-5 (4-0)

Mål: 1-0 Daniel Bye Andersen (4), 2-0 Herman Westerlund (10), 3-0 Sondre Tønder Sangolt (28), 4-0 Ola Amadeus Åsly Teigen (34), 4-1 Erik Kolasa (48), 4-2 Erik Midtgarden (50), 4-3 Viktor Langset (55), 4-4 Ahmed Cetin, straffe (57), 4-5 Viktor Langset (73), 5-5 Ola Amadeus Åsly Teigen (92)


Gult kort: Thomas Elias Ruth, Anders Øvermo  og Jørgen Heien, Stoppen, Mikail Hussain og Viktor Langset, ÅIF 2

Dommer: Adrian Forsberg, Drammens BK